plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tento TRIK úplne zmení spôsob, akým pečiete mäso: NEUVERITEĽNE chutný výsledok !

Brilantný nápad na prípravu šťavnatej a jemnej bravčovej krkovičky.

 

 

Mäso upečiete spolu s ryžou a naservírujete s lahodnou majonézovou omáčkou – ústa sa vám zaplavia slinami.

Nezvyčajný recept na najjemnejšie pečené bravčové mäso z youtube kanála Cookrate – Meat Delish.

Potrebujeme:

1,8 kg bravčovej krkovičky

50 ml sójovej omáčky

50 g medu

30 g horčičných semienok

5 g mletého čierneho korenia

5 g sladkej papriky

5 g mletého koriandra

300 g ryže

2 červené papriky

200 g smotany na varenie

400 ml kuracieho vývaru

5 g soli

5 g mletého čierneho korenia

Na omáčku:

250 g majonézy

20 g kôpru

30 g mäkkého masla

20 ml rastlinného oleja

1 cibuľu

25 g hnedého cukru

3 g soli

3 g mletého čierneho korenia

Postup:

Z oboch strán bravčového mäsa spravíme nožom vpichy.

 

 

Mäso vložíme do zapekacej formy.

Do samostatnej misky nalejeme sójovú omáčku. Pridáme med a horčičné semienka.

Ochutíme čiernym korením, sladkou paprikou a koriandrom.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Marinádu nalejeme na mäso a rukami votrieme z oboch strán.

Formu s mäsom prekryjeme fóliou a necháme 12 hodín marinovať.

Na tvrdú podložku poukladáme vedľa seba nastrihaný špagát (viď video).

Na špagát položíme mäso. Na mäso položíme mriežku z rúry a špagátom priviažeme k mäsu (viď video).

Do plechu na pečenie nasypeme ryžu a po celej ploche zarovnáme.

 

 

Papriku nakrájame na menšie kocky a poukladáme na ryžu.

Zalejeme omáčkou a vývarom.

Osolíme, ochutíme čiernym korením a premiešame. Plech s ryžou vložíme do rúry.

Nad plech zavesíme mriežku s bravčovým mäsom.

Pečieme 2 hodiny pri teplote 160°C.

 

 

Do misky pridáme majonézu. Potom pridáme nasekaný kôpor.

Na panvici roztopíme maslo.Nalejeme olej.

Pridáme nakrájanú cibuľu. Zamiešame a smažíme, kým nebude priehľadná.

Potom pridáme hnedý cukor, zamiešame a smažíme do zlatista.

Osmaženú cibuľu pridáme do misky s majonézou.

Omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a dôkladne premiešame.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes