plny-hrniec_transparent_negativ.png

4 pomaranče vložila do mrazničky a potom zomlela v mlynčeku na mäso: Vďaka tomuto nápadu nemusíte už nikdy kupovať drahé džúsy z obchodu!

Tento džús vyrábam už druhý rok. Je výborný a navyše, zo 4 kúskov ovocia mám až 9 litrov džúsu.

Tento džús vyrábam už druhý rok. Je výborný a navyše, zo 4 kúskov ovocia mám až 9 litrov džúsu. Pôvodne som našla recept, do ktorého sa pridával až 1 kg cukru. Ja však dávam cukru omnoho menej a dokonca som už robila aj verziu s medom a tiež je výborná a aj zdravá. V princípe platí, že každý si pridáva toľko cukru, koľko mu chutí.

Potrebujeme:

4 pomaranče

350 g medu alebo 450 g kryštálového cukru (môžete vyskúšať aj iné sladidlá a tiež množstvo upraviť podľa chuti)

9 l vody

Šťavu z 1 citróna

Postup:

Pomaranče umyjeme, vložíme do misky a zalejeme vriacou vodou, vďaka ktorej sa pomaranče zbavia horkosti. Pomaranče necháme chvíľku v horúcej vode, potom ich vyberieme a dosucha utrieme.

Suché pomaranče vložíme do mrazničky, kde ich necháme minimálne dve hodiny. Zmrazené pomaranče vyberieme z mrazničky a zalejeme horúcou vodou, aby trochu zmäkli. Potom nakrájame na štvrtinky a zomelieme v mlynčeku, ktorý používame na mletie mäsa.

Keď sú pomaranče pomleté, zalejeme ich 3 litrami studenej vody (ktorú sme predtým prevarili) a necháme odstáť 15 minút.

Potom vodu precedíme cez jemné sito, aby sme sa zbavili veľkých častí pomarančov. Do precedenej šťavy pridáme 6 litrov vody, med (alebo cukor) a citrónovú šťavu. Dôkladne premiešame, prelejeme do väčších nádob a necháme približne hodinu odstáť.

Po uplynutí tejto doby môžeme podávať náš domáci pomarančový džús. Skladujeme v chlade.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk

Najlepšie recepty na dnes