Vďaka tejto marináde bude každé mäso úžasne jemné a mäkké: Tajomstvo spočíva v prísade, ktorú by ste inak nepoužili!

Už sa pomaly ale iste začína čas opekačiek a grilovačiek. Skôr, ako po zimnom odpočinku opäť oprášite záhradný gril, naučíme vás skvelý trik, ako pripraviť grilované či pečené mäso vždy perfektne.

Už sa pomaly ale iste začína čas opekačiek a grilovačiek. Skôr, ako po zimnom odpočinku opäť oprášite záhradný gril, naučíme vás skvelý trik, ako pripraviť grilované či pečené mäso vždy perfektne. Vďaka týmto receptom bude fantasticky mäkučké aj vláčnej aj to najtuhšie mäso. Odporúčame predovšetkým na hovädzie a bravčové mäso. Tieto triky sa oplatí vyskúšať aj pri klasickom pečení mäsa v rúre.

1. recept

Na 2 kg mäsa potrebujeme 1 veľké kivi alebo 2 malé kúsky.

Mäso nakrájame na kúsky a môžeme veľmi jemne naklepať. Potom pridáme na kúsky nakrájané kivi a rukami premiešame. Pridáme aj 2-3 cibule nakrájané nadrobno, soľ a korenie, ktoré bežne používame. Necháme marinovať pol hodinu – mäso dokáže krásne zmäknúť aj za takýto krátky čas.

2. starodávny trik pre mäkké a fantasticky chutné mäso

Na 4 kg mäsa potrebujeme šťavu z 2 granátových jabĺk (alebo 200 ml 100% džúsu) 150 ml suchého červeného vína a 4-5 cibúľ. Všetko zmiešame s mäsom a nesolíme – soľ pridáme do marinády asi 1-2 hodiny pred prípravou. V marináde necháme naložené na celú noc. Keď začneme mäso pripravovať, odporúča sa na pár sekúnd ho podržať nad otvoreným ohňom (ako keď opekáme) a až potom uložiť na mriežku na grilovanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3. recept

Je najjednoduchší zo všetkých. Mäso zalejte čo najviac nasýtenou minerálkou (čím viac bubliniek, tým lepšia) a nechajte marinovať pod tlakom po dobu aspoň 2 hodín. Potom minerálku zlejeme a pridáme bežné koreniny, majonézu, horčicu alebo iné prísady a nechajte aspoň 30 minút marinovať. Aj to najtvrdšie mäso bude po tejto metóde úžasne mäkké.