Vďaka tajnej ingrediencii premeníte obyčajné hrozno na dokonalý letný pôžitok!

Tak ako pre mnohých iných ľudí, aj pre mňa je leto najobľúbenejším obdobím v roku. Keď však ortuť teplomera vystúpi až príliš vysoko, predsa len si prajem, aby sa aspoň trošku ochladilo.

Kedže na moje zbožné želania počasie nereaguje, musím hľadať iné spôsoby, ako sa schladiť a osviežiť.  Poznáte niečo lepšie, ako si po dlhom a horúcom pracovnom dni vychutnať ľadový drink s úžasnou chuťou? Prinášam vám skvelý recept na osviežujúce pokušenie, ktoré spája to najlepšie z letného ovocia a sladkých plážových drinkov – opité hroznové bobule!

Potrebujeme:

2 šálky bieleho vína.

½ šálky cukru

2 ½ šálky zeleného hrozna

Postup:

2 šálky vína nalejeme do čistej uzatvárateľnej nádoby.

...

Frozen drunken grapes

Frozen drunken grapes

Frozen drunken grapes

Pridáme cukor a premiešame, aby sa cukor v tekutenine rozpustil.

Frozen drunken grapes

Nakoniec pridáme bobule hrozna, nádobu uzavrieme a vložíme na 12 hodín do chladničky, aby hrozno absorbovalo čo naviac tekutiny.

Frozen drunken grapes

Frozen drunken grapes

Potom nádobu vyberieme z chladničky hrozno z tekutiny vyberieme. Sladké víno však nevylievame – môžeme ho použiť samostatne alebo ako základ ďalších skvelých letných drinkov.

Frozen drunken grapes

Frozen drunken grapes

Hrozno necháme chvíľu na na vzduchu vyschnúť.

Potom nasypeme na čistý tanier ¼ šálky cukru, a hrozno v ňom jednoducho obalíme.

Frozen drunken grapes

Frozen drunken grapes

Tanier s hroznom prikryjeme a vložíme na 3-4 hodiny do mrazničky.

Frozen drunken grapes

Frozen drunken grapes

Po zmrazení máte skvelé opité bobuľky pre vašu letnú zábavu.

zdroj: littlethings