plny-hrniec_transparent_negativ.png

Včera som vyskúšala robiť knedle podľa tohto jednoduchého pravidla: Podarili sa mi chutné a jemné ako ešte NIKDY!

Dobré knedle zlákajú každého gurmána.

 

 

Aby sa ich príprava neskončila kulinárskou katastrofou, musíte dodržať jedno pravidlo.

Nižšie v článku sa dozviete, čo urobiť, aby ste získali jedlo, ktoré sa topí v ústach.

Legendárny recept na dokonalé a chuťovo neodolateľné zemiakové knedle z portálu smakosze.

Všetky moje doterajšie pokusy o prípravu knedlí skončili fiaskom.

Skúšal som rôzne recepty, ale plnka vytiekla a namiesto úhľadných knedlí som získal vizuálne nevábny nepodarok.

 

 

Len vďaka receptu, na ktorý som nedávno natrafil, sa knedle vydarili tak, ako mali.

Ako sa ukázalo, tajomstvo úspechu poznala pomerne veľká skupina kuchárov.

V čom spočíva tajomstvo sa dozviete nižšie v článku.

 

 

Ako pripraviť chutné knedle? Poznáme dôležitú zásadu

Od začiatku som vedel, že knedle sa pripravujú z dvoch druhov zemiakov.

Neuvedomoval som si však, aké dôležité sú ich proporcie.

 

 

Aby sa pokrm vydaril, musíte oba druhy zeleniny skombinovať v pomere 3:1.

Väčšia časť zemiakov by mala byť uvarená a cibuľa by mala byť tiež súčasťou hmotnosti surovej časti.

Teraz, keď som spoznal tento jemný rozdiel, som začal konať.

 

 

Zozbieral som ingrediencie uvedené nižšie a pripravil mäsové knedle.

Túto pochúťku som servíroval s hubovou omáčkou.

Rodina bola viac než nadšená, takže odporúčame vyskúšať.

 

 

Na prípravu zemiakových knedlí potrebujeme:

1 kg uvarených a prelisovaných zemiakov

200-250 g surových zemiakov

1 väčšiu cibuľu

1 veľké vajce

1 PL zemiakovej múky

1 PL hladkej múky (voliteľné)

mleté mäso

bylinky (voliteľné)

soľ

mleté čierne korenie

 

 

Na prípravu knedlí budete potrebovať mlynček na mäso alebo pomerne výkonný mixér.

Užitočný bude aj veľký hrniec, v ktorom môžu knedle počas varenia voľne plávať.

Ak to všetko máte pripravené, postupujte podľa pokynov uvedených nižšie a výsledok vás určite poteší.

Postup:

Začneme pridaním varených zemiakov do veľkej misy.

Cibuľu a surové zemiaky nastrúhame a opatrne z nich odstránime vodu.

Množstvo zemiakov odoberieme po odvážení cibule bez šťavy.

 

 

Do misy pridáme zeleninu.

Potom pridáme vajce, zemiakovú múku a pol lyžičky soli.

Vymiesime cesto a ak sa lepí, pridáme aj hladkú múku.

 

 

Zo vzniknutého cesta natrháme malé guľky a sploštíme ich.

Do stredu vložíme mäsovú plnku.

Mleté mäso podľa potreby dochutíme soľou, korením a bylinkami.

 

 

Do každého kúska cesta vložíme približne jednu lyžičku mäsovej zmesi a vytvarujeme guľku.

Knedle varíme v osolenej vriacej vode po dávkach.

Každú dávku knedlí odstránime asi dve minúty potom, čo vypláva na hladinu.

 

 

Ako servírovať knedle?

U nás doma ku knedliam volíme hríbovú omáčku, ale dobre poslúžia aj slaninové škvarky alebo karamelizovaná cibuľka.

Zaujímavou alternatívou sú aj knedle obložené v strúhanke a pražené na masle.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes