plny-hrniec_transparent_negativ.png

Odkedy som ich vyskúšala, pripravujem ich každý rok: VATIKÁNSKE uhorky sú hit, lepšie som nejedla!

Uhorky na vatikánsky spôsob s hrozienkami sú neuveriteľne chutné.

Sladkokyslá povaha prídavku sa osvedčí pri mnohých príležitostiach a osloví aj tých najnáročnejších členov domácnosti.

 

 

Famózny recept na najlahodnejšie nakladané uhorky z portálu nsmakosze.

Jemne sladké a chrumkavé uhorky treba pripravovať v trochu väčšom množstve.

Nálev vystačí na 2 kilogramy zeleniny. Ak teda máte viac zeleniny, budete musieť tomu prispôsobiť zoznam produktov.

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

Na zálievku:

1,25 l studenej vody

250 ml liehového octu

220 g kryštálového cukru

Pridané suroviny na jeden pohár:

 

 

15 hrozienok

1 veľký strúčik cesnaku

1 malý bobkový list

8 zrniek čierneho korenia

Postup:

Na začiatku namočíme uhorky na hodinu do studenej vody.

Potom uhorky umyjeme.

Nakrájame pozdĺžne na štvrtiny.

 

 

Poháre vysterilizujeme.

Môžete to robiť v hrnci vo vode, v rúre, prípadne v mikrovlnke – metóda je len na vás.

Na spodok vložíme bobkový list. Potom vložíme zrnká korenia.

 

 

Pridáme strúčik cesnaku.

A nakoniec vložíme hrozienka.

Potom napevno naukladáme uhorku.

 

 

Do hrnca pridáme cukor.

Pridáme ocot.

Nalejeme vodu.

 

 

Hrniec preložíme na sporák a prevaríme vodu.

Keď sa cukor rozpustí, zálievku necháme na chvíľu ochladiť.

Potom ju nalejeme do pohárov.

 

 

Poháre uzavrieme viečkami.

Na dno hrnca vložíme utierku.

Potom vložíme poháre.

 

 

Poháre zalejeme vodou asi do polovice ich výšky.

Hrniec preložíme na sporák.

Po zovretí vody varíme ďalších 15 minút.

 

 

Potom poháre necháme vychladnúť.

Uložíme na chladné a tmavé miesto.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes