Varšavské lepené koláčiky: Fantastická pochúťka ku kávičke, v chladničke vydržia týždeň!

Potrebujeme pre približne 55 kusov: 

Na keksíky:

  • 300 g pšeničnej múky
  • 3 žĺtky
  • 250 g masla alebo margarínu

kôra:

  • 1 bielok
  • 120 g cukoru

Pudingová masa:

  • 400 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 125 g masla

ďalej:

  • mleté ​​orechy, mandle alebo kokosové vločky

Postup:

Spôsob prípravy:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si jednouché sušienky. Zmiešajte všetky zložky do homogénnej hmoty (ručne alebo kuchynskym robotom pomocou nástavca na miešanie cesta). Vytvorte z cesta guľku,  zabaľte ju do fólie a vložte do chladničky na 30 minút.

Cesto sa vychladí a pekne stuhne, preložíme na pracovnú dosku vysypanú múkou a rozvaľkáme na 4 mm. Vystrihnite krúžky s priemerom 3,5 cm). Preložte na pekáči, lemované papierom na pečenie. (Môžete ich usporiadať v malých rozostupoch od seba, vyjdú 2-3 plechy).

Bielky vymiešame vidličkou s práškovým cukrom na bielu hmotu.

Pomocou štetca roztierajte na sušienky hustú vrstvu polevy.

Pečieme v predhriatej rúre asi 15 minút pri 180 ° C. Po pečení nechajte vychladnúť.

Pripravte puding ako zvyčajne. Zmäknuté maslo našľaháme a potom vmiešame do vychaldnutého pudingu. Na sušienky uložíme puding a prikryjeme druhou sušienkou. Takto vzniknutý valček obalíme v kokose alebo mletých orechoch.

V chladničke vydržia týždeň.