Varenie kuracích pŕs s ryžou týmto spôsobom je úžasné chutné: Chuť exotiky priamo na vašom stole!

Pripravte si doma orientálne jedlo, aké ste ešte nejedli.

Lahodné kura s ryžou a krémovou omáčkou vám rozvonia celý byt a slinky sa budú zbiehať aj susedom.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála pokojné varenie ASMR na fantastické kura s ryžou na ázijský spôsob.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g kuracích pŕs

Na marinádu:

2 PL octu

1 ČL soli

1 ČL rasce

1 ČL mletej papriky

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/4 ČL kurkumy

Na ryžu:

2 šálky basmati ryže

1/2 ČL soli

1 ČL zeleninového bujónu

bobkové listy

3 šálky vody

Na varenie kuracieho mäsa: 

rastlinný alebo repkový olej

200 g cibule

120 g mrkvy

1 PL cesnaku

čili papriku

150 g papriky

300 g kapusty

1 ČL rasce

1 ČL mletej papriky

1/2 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL kurkumy

Na omáčku:

4 PL majonézy

2 PL jogurtu

1/2 ČL cukru

1 ČL sušenej petržlenovej vňate

1 ČL octu

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Do misky pridáme na kocky nakrájané prsia a ocot.

Potom v malej miske zmiešame soľ, rascu, mletú papriku, čierne korenie, kurkumu.

Zmes nasypeme do misy a dôkladne premiešame.

 

Zmes vložíme do chladničky a necháme 30 minút marinovať.

Do menšej misky pridáme ryžu, dôkladne ju opláchneme a namočíme na 20 minút.

Ryžu zbavíme vody a vložíme ju do naolejovanej panvice.

Pridáme soľ, bujón, bobkové listy a počas smaženia dôkladne premiešame.

Ryžu zalejeme vodou, premiešame, prekryjeme pokrievkou a varíme pri vysokej teplote, kým sa množstvo vody nezníži.

Potom varíme ryžu ešte 25 minút na miernom ohni.

Kuracie prsia osmažíme do zlatista na naolejovanej panvici.

Potom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu, premiešame, pridáme roztlačený cesnak, čili papriku, sladkú papriku a kapustu.

V miske zmiešame rascu, mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie, kurkumu, pridáme do panvice a všetko spolu dôkladne premiešame.

Do zmesi pridáme uvarenú ryžu a poriadne premiešame.

Panvicu prekryjeme pokrievkou a varíme 15 minút na miernom ohni.

Teraz si pripravíme omáčku: do misky pridáme majonézu, jogurt, cukor, petržlenovú vňať , ocot, soľ, čierne korenie, metličkou všetko spolu zamiešame a vložíme do chladničky.

Lahodnú voňavú ryžu s mäsom servírujeme spolu s omáčkou.

Dobrú chuť!

Dobrú chuť:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn