Lahodný koláč „Dream“ – jeden z najjednoduchších receptov!

Pripravte si doma mimoriadne chutnú krémovú tortu podľa nášho nenáročného receptu.

Lahôdku budete mať pripravenú za chvíľu a budete na ňu potrebovať len zopár ingrediencií.

 

 

Recept na famóznu krémovú tortu z portálu souspark.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

2 vajcia

100 g masla

1 plechovku kondenzovaného mlieka sladeného

1 balenie prášku do pečiva

2 PL kakaa

Na krém:

300 g kyslej smotany

práškový cukor

Postup:

Všetky použité suroviny musia mať izbovú teplotu.

 

 

V miske zmiešame vajíčka s kondenzovaným mliekom,.

Pridáme rozpustené maslo.

Zmes vymiešame do hladka.

 

 

Múku preosejeme.

Zmiešame s kakaom a kypriacim práškom.

Múku s kakaom vysypeme do tekutého základu.

Vymiešame homogénne hladké cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na tri časti.

Každú časť upečieme vo forme vystlanej papierom na pečenie.

Pečieme pri teplote 180°C asi 10-15 minút.

 

 

Upečené cesto vyberieme z formy.

Odrežeme okraje, ktoré rozomelieme mixérom na omrvinky.

Krém:

Smotanu s práškovým cukrom zmiešame, vznikne nám jednotný hladký krém.

 

 

Vyskladáme tortu:

Na pláty cesta natierame krém.

Potrieme aj boky a vrch dezertu krémom.

Posypeme omrvinkami (prípade môžeme poliať čokoládovou polevou).

 

 

Vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

Po vybratí z chladničky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay