Toto je tajomstvo najlepšieho vareného vína, z ktorého nebolí hlava: Trik odkukaný od tetušky z maďarských trhov, skúste a nebudete ľutovať!

Hoďte doň aj túto vec, bude omnoho chutnejšie a nebude vás z neho bolieť hlava: Toto je tajomstvo najlepšieho vareného vína.

Tento recept som mi dala pani na vianočných trhoch v Maďarsku, s ktorou sme sa dali do reči. Keď sme sa pýtali, čo pridáva do vareného vína, že má najviac zákazníkov, povedala nám tento starý zlepšovák. Do vína sa pridáva aj orechová škrupinka a sušené jablká. Vraj sa takto varilo vínko už veľmi dávno v kraji, odkiaľ pani pochádza. Aj preto bolo ich varené víno vyhlásené široko-ďaleko A vraj z neho ani na druhý deň nebolí hlava, ja sa ho určite chystám vyskúšať (sestra už robila doma a pochvaľovala si), pretože také dobré varené som ešte nepila. Škrupinku treba do vrecúška alebo sitka aby sa vám neodlúpla do tekutiny.

Potrebujeme:

3 fľaše červeného vína

5 lyžíc medu

3 tyčinky škorice

10 ks klinčeka

1 celú orechovú škrupinku (dáva sa do vrecka, aby sa po uvarení dala jednoducho vybrať)

Pol šálky sušených jabĺk

Postup:

Víno pomaly zahrejeme na slabom plameni, potom pridáme med, orechovú škrupinu a koreniny. Premiešame a nakoniec pridáme aj jablká. Zložíme z plameňa (teplota vína by mala byť maximálne 70 stupňov) a môžeme si pripiť. Rovnako môžeme pripraviť aj biele víno.

Žaneta G.

Dnes najobľúbenejšie