Varená bábovka

Už ste niekedy počuli o varenej bábovke? Na jej prípravu nepotrebujete rúru, stačí mať dostatočne veľký hrniec a sporák. Výsledok je vynikajúci!

Už ste niekedy počuli o varenej bábovke? Na jej prípravu nepotrebujete rúru, stačí mať dostatočne veľký hrniec a sporák. Výsledok je vynikajúci!

Potrebujeme:

250 g masla

350 g polohrubej múky

100 g kukuričného škrobu

200 g kryštálového cukru

6 vajce

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Strúhanú citrónovú kôru

2 lyžičky prášku do pečiva

Postup:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Maslo ušľaháme c cukrom do peny a postupne do hmoty pridávame žĺtky – jedno po druhom. Potom postupne pridáme aj múku, škrob, prášok do pečiva a citrónovú kôru.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach ho opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

723191a2d69fcae4de41307cb32032e0_view_l

Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou a navrstvíme do nej cesto.

d6ac811d2169adcc31ae82d797eb12f7_view_l

Do väčšieho hrnca nalejeme vodu a necháme zovrieť.

42eb5241bf3f7196f77868f537ec0e29_view_l

Formu s cestom vložíme do vriacej vody tak, aby voda siahala do 2/3 formy. Prikryjeme pokrievkou a keď sa voda opäť začne variť, znížime teplotu. Varíme 75 minút.

cdd07218f0dc298bf789c6cdc0a8cc2c_view_l

Bábovka je hotová. Stačí ju vybrať z hrnca a vyklopiť z formy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika