Úžasný koláč, na ktorý sme chodili do výbornej cukrárne v Prahe. Konečne viem, ako ho pripraviť aj doma a je úžasný!
Potrebujeme: (na plech 24×24 cm)
Na spodok:
asi 150 g kakaových sušienok
Tvarohová náplň:
100 g mäkkého masla
1 kg vanilkového tvarohového tvarohu (z vedierka)
3/4 pohára cukru (ak je tvaroh už osladený, inak použijeme 1 pohár cukru)
5 vajec
1/2 pohára mlieka
1 prášok vanilkového pudingu (40 g)
Čokoládová pena:
100 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
300 g chladenej smotany na šľahanie 30%
2 polievkové lyžice práškového cukru
1 lyžica kakaa
Ďalej:
kakao
Postup:
Plech vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie (bude lepšie držať na plechu). Sušienky uložíme na spodok plechu tesne vedľa seba. Ak sú nejaké medzery, vyplňte ich kúskami sušienok.
Tvarohový krém: Všetky prísady izbovej teploty len vymiešame tak, aby sme vytvorili homogénnu zmes.
Zmes navrstvíme na sušienky a dáme piecť pri teplote 170 stupňov na asi 60 minút. Ak plnka začne príliš praskať, znížte teplotu. Koláč po upečení necháme vo vypnutej rúre 15 minút so zatvorenými dvierkami a 15 s pootvorenými dvierkami. Potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.
Čokoládová pena: Čokoládu s mliekom rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť (nemôže byť teplá!). Potom pridajte dobre vychladenú šľahačku a šľahajte, kým nezískate jemnú penu.
Navrstvite na ochladený tvarohový koláč, zarovnajte. Dajte na niekoľko hodín vychladiť do chladničky. Pred podávaním posypte prírodným kakaom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: nastoletniewypiekanie