plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tvarohový rez s čokoládovou penou – nebeská chuť: Tento dezert sme kupovali za drahé peniaze v cukrárni, konečne viem, ako ho pripraviť aj doma!

Úžasný koláč, na ktorý sme chodili do výbornej cukrárne v Prahe. Konečne viem, ako ho pripraviť aj doma a je úžasný!

Úžasný koláč, na ktorý sme chodili do výbornej cukrárne v Prahe. Konečne viem, ako ho pripraviť aj doma a je úžasný!

Potrebujeme: (na plech 24×24 cm)

Na spodok:

asi 150 g kakaových sušienok

Tvarohová náplň:

100 g mäkkého masla

1 kg vanilkového tvarohového tvarohu (z vedierka)

3/4 pohára cukru (ak je tvaroh už osladený, inak použijeme 1 pohár cukru)

5 vajec

1/2 pohára mlieka

1 prášok vanilkového pudingu (40 g)

Čokoládová pena:

100 g mliečnej čokolády

100 g horkej čokolády

300 g chladenej smotany na šľahanie 30%

2 polievkové lyžice práškového cukru

1 lyžica  kakaa

Ďalej:

kakao

Postup:

Plech vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie (bude lepšie držať na plechu). Sušienky uložíme na spodok plechu  tesne vedľa seba. Ak sú nejaké medzery, vyplňte ich kúskami sušienok.

Tvarohový krém: Všetky prísady izbovej teploty len vymiešame tak, aby sme vytvorili homogénnu zmes.

Zmes navrstvíme na sušienky a dáme piecť pri teplote 170 stupňov na asi  60 minút. Ak plnka začne príliš praskať, znížte teplotu. Koláč po upečení necháme vo vypnutej rúre 15 minút so zatvorenými dvierkami a 15 s pootvorenými dvierkami. Potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

Čokoládová pena: Čokoládu s mliekom rozpustite vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť (nemôže byť teplá!). Potom pridajte dobre vychladenú šľahačku a šľahajte, kým nezískate jemnú penu.

Navrstvite na ochladený tvarohový koláč, zarovnajte. Dajte na niekoľko hodín vychladiť do chladničky. Pred podávaním posypte prírodným kakaom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: nastoletniewypiekanie

Najlepšie recepty na dnes