Zákusok „PIŠKÓTOVNÍK“: Musím sa podeliť o tento vynikajúci recept z dlhých piškót, zatieni aj krémeš!

Vynikajúci recept z dlhých piškót a krému podľa youtube.

Určite si ho zamilujete.

 

 

Potrebujeme:

dlhé piškóty – 200 g

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

mlieko – 150 ml

na krém:

žĺtky – 5 kusov

cukor kr. – 200 g

maslo – 300 g

puding:

pudingový prášok s príchuťou vanilky – 40 g

cukor kr. – 75 g

vanilkový cukor – 10 g

mlieko – 400 ml

na strednú vrstvu:

vaječné bielky – 5 kusov

cukor kr.- 160 g

vlašské orechy – 250 g

múka hladká – 75 g

pre glazúru:

mliečna čokoláda – 100 g

maslo – 40 g

mlieko – 30 ml

mandľové vločky – 100 g

V rúre 180 ° C / 25 min V chladničke 1 h

Postup:

Piškóty namáčame do mlieka a uložíme na podnos.

 

 

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, dáme nad paru.

Šľaháme na strednom plameni 8-10 minút.

 

 

 

 

Necháme vychladnúť a potom prešľaháme.

 

 

Našľaháme si aj zmäknuté maslo.

 

 

Obe hmoty postupne zmiešame pomocou šľahača.

Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Vychladnutý puding všľaháme do žĺtkového krému.

 

 

Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.

Vmiešame múku a nasekané orechy.

Navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie s rozmermi 22 X 28 cm.

 

 

 

 

 

 

Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.

Keď korpus vychladne, môžeme poskladať koláč.

 

 

Na piškóty navrstvíme 1/2 krému.

Na krém uložíme bielkový korpus, zvyšok krému a piškóty.

 

 

Necháme stuhnúť v chladničke.

 

 

V miske roztopíme čokoládu s maslom a mliekom.

 

 

Hotový koláč ozdobíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod: