Vynikajúci recept z dlhých piškót a krému podľa youtube.
Určite si ho zamilujete.
Potrebujeme:
dlhé piškóty – 200 g
mlieko – 150 ml
na krém:
žĺtky – 5 kusov
cukor kr. – 200 g
maslo – 300 g
puding:
pudingový prášok s príchuťou vanilky – 40 g
cukor kr. – 75 g
vanilkový cukor – 10 g
mlieko – 400 ml
na strednú vrstvu:
vaječné bielky – 5 kusov
cukor kr.- 160 g
vlašské orechy – 250 g
múka hladká – 75 g
pre glazúru:
mliečna čokoláda – 100 g
maslo – 40 g
mlieko – 30 ml
mandľové vločky – 100 g
V rúre 180 ° C / 25 min V chladničke 1 h
Postup:
Piškóty namáčame do mlieka a uložíme na podnos.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, dáme nad paru.
Šľaháme na strednom plameni 8-10 minút.
Necháme vychladnúť a potom prešľaháme.
Našľaháme si aj zmäknuté maslo.
Obe hmoty postupne zmiešame pomocou šľahača.
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Vychladnutý puding všľaháme do žĺtkového krému.
Bielky vyšľaháme s cukrom na sneh.
Vmiešame múku a nasekané orechy.
Navrstvíme do formy vystlanej papierom na pečenie s rozmermi 22 X 28 cm.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút.
Keď korpus vychladne, môžeme poskladať koláč.
Na piškóty navrstvíme 1/2 krému.
Na krém uložíme bielkový korpus, zvyšok krému a piškóty.
Necháme stuhnúť v chladničke.
V miske roztopíme čokoládu s maslom a mliekom.
Hotový koláč ozdobíme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: