Vynikajúci krémeš, ktorý pripravíte bez pečenia.
Je neskutočne jemný, nadýchaný a skutočne lahodný.
Robím ho pravidelne na oslavy, alebo aj len-tak ku kávičke.
Keď je sezóna, pridávam k nemu aj jahody, maliny, alebo iné drobné ovocie.
Potrebujeme:
2 balíčky čokoládových Be-Be keksov
200 g kryštálového cukru
3 pudingy Zlatý klas
7 bielkov
100 g práškového cukru
2 šľahačky (smotany na šľahanie)
2 balíčky vanilínového cukru
1 stužovač šľahačky
1 l vody
Na ozdobu:
čokoláda
voliteľné (šľahačka)
Voliteľné:
Ovocie podľa chuti
Postup:
Najskôr si pripravíme základ pre krémeš.
Keksy poukladáme na plech vedľa seba.
Ak nemáte keksy, pokojne použite aj slhé piškóty.
Ideme na krém:
Zlaté klasy a cukor rozmiešame vo vode.
Preložíme na plameň a uvaríme puding.
Pripravíme sneh:
Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhú penu.
Vmiešame ju do pudingu.
Masu natrieme na keksy.
Šľahačky vyšľaháme s vanilínovým cukrom a so stužovačom.
Dávame na krém ako druhú vrstvu.
Na povrch zákuska nastrúhame čokoládu.
Ak chcete, môžete zákusok ešte dozdobiť šľahačkou.
Necháme odstáť v chlade do nasledujúceho dňa.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)