plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý vanilkový KRÉMEŠ, ktorý pripravíte bez pečenia: Musím sa podeliť o tento luxusný recept, robím ho každý týždeň!

Vynikajúci krémeš, ktorý pripravíte bez pečenia.

 

 

Je neskutočne jemný, nadýchaný a skutočne lahodný.

Robím ho pravidelne na oslavy, alebo aj len-tak ku kávičke.

Keď je sezóna, pridávam k nemu aj jahody, maliny, alebo iné drobné ovocie.

Potrebujeme:

2 balíčky čokoládových Be-Be keksov

200 g kryštálového cukru

3 pudingy Zlatý klas

7 bielkov

100 g práškového cukru

2 šľahačky (smotany na šľahanie)

2 balíčky vanilínového cukru

1 stužovač šľahačky

1 l vody

Na ozdobu:

čokoláda

voliteľné (šľahačka)

Voliteľné:

Ovocie podľa chuti

Postup:

Najskôr si pripravíme základ pre krémeš.

Keksy poukladáme na plech vedľa seba.

 

 

Ak nemáte keksy, pokojne použite aj slhé piškóty.

Ideme na krém:

Zlaté klasy a cukor rozmiešame vo vode.

 

 

Preložíme na plameň a uvaríme puding.

Pripravíme sneh:

Z bielkov a práškového cukru vymiešame tuhú penu.

Vmiešame ju do pudingu.

 

 

Masu natrieme na keksy.

Šľahačky vyšľaháme s vanilínovým cukrom a so stužovačom.

Dávame na krém ako druhú vrstvu.

Na povrch zákuska nastrúhame čokoládu.

 

 

Ak chcete, môžete zákusok ešte dozdobiť šľahačkou.

Necháme odstáť v chlade do nasledujúceho dňa.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes