plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepší vanilkový krém na VŠETKY domáce koláče : Ľahký a voňavý recept, ideálny aj na veľkonočné zákusky!

Vanilkový krém na koláče – najjednoduchší a najchutnejší recept, aký som kedy našla. Veľmi jednoduchý na prípravu a vhodný na plnenie všetkých vašich sladkých dobrôt.

Ak náte doma vajíčka, pridávam aj výbornú verziu bez vajec, odporúčam skúsiť obe!

Potrebujeme:

500 ml mlieka

100 g práškového cukru

40 g hladkej múky / 20 g kukuričného škrobu

6 žĺtkov

vanilkový lusk

Postup:

Mlieko uvarte s vanilkovým luskom rozdeleným na polovicu a jadro vyberte.

Po prevratení mlieka vyberte vanilkový struk a vriace mlieko vložte do misy mixéra, do ktorej pridáte vajcia, cukor a múku / škrob.

Postupne miešajte, kým zmes nebude krémová a nezhustne.

Potom výsledný krém za stáleho miešania opäť vložte na plameň.

Nevarte dlhšie ako 2 – 4 minúty.

Verzia bez žĺtka

Vynikajúci recept aj keď nemáte doma vajcia.

Potrebujeme:

2 bal. vanilkových pudingov

2 bal. vanilkového cukru

500 ml mlieka

1 biela čokoláda

2 maslá

200 g práškového cukru

Postup:

2 vanilkové pudingy a 2 vanilkové cukry uvaríme v 500 ml mlieka.

Do horúceho pudingu nalámeme čokoládu a miešaním rozpustíme.

Puding zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Nakoniec si vyšľaháme 2 maslá s 200 g práškového cukru a po lyžičkách vmiešame do krému.

Všetko spolu prešľaháme. Krém je výborný, každý si chválil. Môžete ho pripraviť vo všetkých príchutiach.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Autor: Mária Kútna

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes