Luxusný dezert bez múky: Lahodná chuť vanilky, mandlí, bielej čokolády, zahalená do závoja zo šľahačky vás ohúri!

1198 0

Delikátna maškrta podľa receptu z youtube, ktorá je úplne bez múky a preto je vhodná aj pre ľudí s intoleranciou lepku. Bohatá chuť a krémová konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku si vás určite získa!

Potrebujeme:

veľkosť formy 30 x 40 cm

Na cesto:

90 g bielej čokolády

40 g masla

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

30 g šľahačkovej smotany

4 žĺtky

12 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkovej esencie

štipku soli

16 g kukuričného škrobu

4 bielky

60 g kryštálového cukru

Krém:

165 g bielej čokolády

80 g šľahačkovej smotany

3 g masla

20 g kondenzovaného mlieka

5 ml vanilkovej esencie

370 g šľahačky

Čokoládová hmota:

30 g mliečnej čokolády

10 g masla

80 g nutelly

30 g nasekaných mandlí

30 g nasekaných lieskovcov

Na ozdobu:

20 g sušených jahôd

Postup:

Do misy si vložíme nalámanú bielu čokoládu, zmäknuté maslo a nalejeme šľahačkovú smotanu. Vložíme do horúceho kúpeľa a necháme chvíľu stáť. Následne vymiešame dohladka a uchovávame v teple.

Žĺtky si oddelíme od bielkov. Žĺtky si zmiešame s cukrom a vyšľaháme do peny. Pridáme vanilkovú esenciu, štipku soli, preosiaty kukuričný škrob a vyšľaháme metličkou dohladka. Túto žĺtkovú hmotu zašľaháme do hmoty z bielej čokolády, ktorú sme si predtým pripravili.

Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a v 3 krokoch zašľaháme cukor. Následne zapracujeme do žĺtkovej masy a hmotu navrstvíme na plech pokrytý papierom na pečenie. Vrch vyhladíme špachtľou a dáme piecť do predhriatej rúry na 170 °C. Pečieme asi 11 – 13 minút. Po upečení prevrátime pomocou mriežky a dáme dolu papier na pečenie. Kraje orežeme a upečený plát nakrájame na rovnako široké pásy.

Do misy si dáme 165 g bielej čokolády a 80 g šľahačkovej smotany. Potom pridáme 3 g masla a 20 g kondenzovaného mlieka. Misu následne ponoríme do horúceho kúpeľa a vymiešame dohladka. Primiešame vanilkovú esenciu a ochladíme na 15 °C. Primiešame šľahačku, misu položíme na misu s ľadovou vodou a vyšľaháme.

Pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme krém a uhladíme. Takto potreté pásy stáčame na podnose do slimáka. Boky potrieme krémom, všetko uhladíme a odložíme na 1 hodinu do chladničky.

V miske si zmiešame čokoládu, maslo, nutellu, ponoríme do horúceho kúpeľa a vymiešame. Primiešame nasekané orechy a zmes natlačíme do formy, ktorá má rovnakú veľkosť, ako torta. Odložíme na 30 minút do mrazničky. Potom natrieme tenkou vrstvou krému. Na tento čokoládový podnos umiestnime tortu.

Celý okraj nakoniec potrieme zvyšným krémom a ozdobíme nadrobno nakrájanými sušenými jahodami. Hotovo. Môžeme nakrájať a servírovať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár