Vanilkový cheesecake do košíčkov

Výborný recept na cheesecake do pohárov, ktorý si určite zamilujete.

 

 

Nič sa nepečie ani nevarí a je to veľmi osviežujúci krémový dezert.

Celá príprava vám nezaberie viac, ako 5 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

150 g sušienok

1/4 šálky rozpusteného masla (80 g)

1 šálka smotany na šľahanie 35% (250g)

2-3 polievkové lyžice cukru (25-38 g)

1 šálka smotanového syra alebo mascarpone (200 g)

1 šálka vlašských orechov (100g)

1 lyžička tekutej vanilky (voliteľné)

asi 2 PL rozpustenej čokolády alebo akejkoľvek čokoládovej polevy na ozdobu (nepovinné)

Postup:

Najskôr si pripravíme základ.

Sušienky dáme do mixéra a rozmixujeme.

 

 

 

Teraz si do rozmixovaných sušienok pridáme rozpustené maslo.

Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.

Hmotu natlačíme do pripravených papierových košíčkov.

 

 

Zatlačte do košíčkov napríklad pomocou pohára.

Teraz si pripravíme krém.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s cukrom.

 

 

Do šľahačky pridáme postupne po lyžičiach mascarpone a spolu prešľaháme.

Pridáme aj vanilku a vymiešame jednotný krém.

Orechy si nasekáme najemno.

1/2 orechovej zmesi vmiešame do krému – premiešame ručne.

 

 

Krém navrstvíme na základ v košíčkoch.

Uhladíme a na vrch nasypeme zvyšok orechovej zmesi.

Teraz už stačí len dať košíčky zachladiť.

 

 

Nechajte ich v chladničke aspoň 2 hodiny, aby hmota dostatočne stuhla.

Vyberieme z košíčkov a ozdobíme čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels