Cheesecake pripravený za studena je neoceniteľnou pochúťkou, ktorá je ideálna ako rýchle občerstvenie, dezert po obede alebo k popoludňajšiemu čaju.
Tento koláč je taký chutný a jednoduchý na prípravu, že ho musíte vyskúšať aj vy.
Výborný recept na vanilkovo-kakaový cheesecake z portálu smakosze.
Potrebujeme:
500 g vanilkového tvarohu
500 ml smotany na šľahanie
1 citrónové želé
1 jahodové želé
1 konzervu broskýň
2 PL kakaa
2 balenia sušienok
1/2 hrnčeka práškového cukru
2 PL želatíny
Postup:
Začneme tým, že vystelieme formu papierom na pečenie.
Na papier poukladáme sušienky.
Citrónové želé rozpustíme v troche teplej vody spolu s dvomi lyžicami želatíny.
Odložíme nabok vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme dotuha.
Potom pomaly a za stáleho šľahania do nej postupne sypeme práškový cukor.
Po vyšľahaní pridáme tvaroh.
Zmiešame s vychladnutým citrónovým želé.
Hmotu rozdelíme na dve časti – do jednej pridáme kakao.
Jahodové želé rozpustíme vo vriacej vode podľa návodu na obale.
Necháme vychladnúť.
Kakaovú hmotu nalejeme na sušienky.
Rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhou časťou krému.
Po vychladnutí povrchu naň poukladáme broskyne.
Cesto zalejeme jahodovým želé.
Dáme do chladničky na 5 hodín, kým nestuhne.
A sladkú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!