Vanilkovo-kakaový nebesky lahodný cheesecake: Úžasný dezert pripravený bez pečenia, zvládne ho prakticky každý!

Cheesecake pripravený za studena je neoceniteľnou pochúťkou, ktorá je ideálna ako rýchle občerstvenie, dezert po obede alebo k popoludňajšiemu čaju.

Tento koláč je taký chutný a jednoduchý na prípravu, že ho musíte vyskúšať aj vy.

 

 

Výborný recept na vanilkovo-kakaový cheesecake z portálu smakosze.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g vanilkového tvarohu

500 ml smotany na šľahanie

1 citrónové želé

1 jahodové želé

1 konzervu broskýň

2 PL kakaa

2 balenia sušienok

1/2 hrnčeka práškového cukru

2 PL želatíny

Postup:

Začneme tým, že vystelieme formu papierom na pečenie.

Na papier poukladáme sušienky.

 

 

Citrónové želé rozpustíme v troche teplej vody spolu s dvomi lyžicami želatíny.

Odložíme nabok vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme dotuha.

Potom pomaly a za stáleho šľahania do nej postupne sypeme práškový cukor.

 

 

Po vyšľahaní pridáme tvaroh.

Zmiešame s vychladnutým citrónovým želé.

Hmotu rozdelíme na dve časti – do jednej pridáme kakao.

 

 

Jahodové želé rozpustíme vo vriacej vode podľa návodu na obale.

Necháme vychladnúť.

Kakaovú hmotu nalejeme na sušienky.

Rovnomerne rozotrieme a prikryjeme druhou časťou krému.

 

 

Po vychladnutí povrchu naň poukladáme broskyne.

Cesto zalejeme jahodovým želé.

Dáme do chladničky na 5 hodín, kým nestuhne.

A sladkú lahôdku môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn