plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept na tieto vanilkové venčeky si pýtajú všetky kamarátky: Sú tak chutné, že ich určite nebudete robiť len na sviatky!

Krásne nadýchané venčeky v cukrovej poleve budú ozdobou vášho veľkonočného stola. Potešia malých, i veľkých!

Krásne nadýchané venčeky v cukrovej poleve budú ozdobou vášho veľkonočného stola. Potešia malých, i veľkých!

Potrebujeme:

1 šálku hladkej múky

3 vajcia

1 – 2 bielka

250 ml vody

2 PL kryštálového cukru

1/4 ČL soli

100 g zmäknutého masla

Na polevu:

1/2 šálky cukru

4 – 5 PL mlieka

1 PL medu

Postup:

Nalejte vodu do hrnca, pridajte zmäknuté maslo a soľ. Dajte na sporák a na miernom ohni priveďte do varu. Keď zmes začne vrieť, odstavte zo sporáka a opatrne zašľahávajte múku. Vráťte na sporák a za stáleho miešania varte ešte asi 1-2 minúty. Odložte cesto z tepla a nechajte úplne vychladnúť. Keď je zmes vychladnutá, postupne po jednom zašľahajte vajíčka. Nakoniec primiešajte ešte bielky a dobre zamiešajte. Keď je cesto homogénne, naplňte ním cukrárenské vrecko a pomocou špičky vytvárajte venčeky na plechu, ktorý ste si pokryli papierom na pečenie a potreli olejom (aby z neho lepšie skĺzli). Olej si nechajte rozhorúčiť a potom v ňom vysmážajte venčeky. Naukladajte na papierové utierky, aby ste ich zbavili prebytočnej mastnoty.

Teraz si pripravte polevu. Cukor miešajte s mliekom a medom, kým nedostanete hladkú polevu. Rovnomerne ňou polejte venčeky a nechajte stuhnúť. Dobrú chuť!

Zdroj: tipichnyjkulinar.com

Najlepšie recepty na dnes