Vanilkové venčeky zo 4 vajec – sú ako z obrázka: Je jedno, koľko zákuskov máte na stole, venčeky zmiznú ako prvé!

Výborné venčeky podľa receptu Lívie Č. Venečky sú zakaždým takto krásne vydarené a dokonca nie je problém ani s odpaľovaným cestom. Krm je vynikajúci aj do krémešov a ďalších zákuskov.

Výborné venčeky podľa receptu Lívie Č. Venečky sú zakaždým takto krásne vydarené a dokonca nie je problém ani s odpaľovaným cestom. Krm je vynikajúci aj do krémešov a ďalších zákuskov.

Potrebujeme:

0,25 l vody

90 g rastlinného tuku (margarín)

140 g hrubej múky

4 vajíčka

štipka soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Krém:

1 maslo

1 l mlieka

2 bal. zlatých klasov

2 žĺtky

2 lyžice polohrubej múky

Cukor podľa chuti

Postup:

Vodu tuk a soľ dáme zovrieť do hrnca (je dobré použiť hrniec s hrubším dnom), potom nasypeme po troške múku a za stáleho miešania na miernom ohni varíme a miešame, kým sa cesto nelepí na steny a dno (cca 4-5 minút). Odstavíme a miešame do vychladnutia.

Nakoniec postupne pridáme jedno po druhom celé vajcia a všetko dobre vymiešame na hladké cesto.

Cesto navrstvíme do vrecka a striekame na vymastený plech (alebo na papier na pečenie) venčeky. Pečieme na 170 C asi 20 min. Pred vložením do rúry venčeky postriekame vodou. Pri pečení sa rúra NESMIE otvárať. Venčeky sa začínajú dvíhať až tak po 15 min. Po tých 20 min skúšam jeden venček rozpoliť, aby som zistila či je vnútri upečený.

Krém: Väčšinu mlieka s cukrom dáme variť na plameň. V troche mlieka rozmiešame žĺtky s pudingom a múkou. Zmes vmiešame do horúceho mlieka na plameni a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a potom vmiešame našľahané zmäknuté maslo – vymiešame jednotný krém.

Venčeky po upečení (keď sú vlažné) rozpolíme, necháme vychladnúť a naplníme krémom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)