Ak máte 1 vajce, múku a mlieko, pripravte si tento lahodný RECEPT: Veľmi jemné a lahodné vanilkové slimáky!

Vynikajúce vanilkové slimáky s pudingovou plnkou – jednoduché a fantasticky chutné!

Recept sme našli na youtube.

Potrebujeme:

180 ml mlieka

50 g kr. cukru

8 g suchého droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

20 g masla

3 polievkové lyžice oleja

1 vaječný bielok

350 g hl. múky

Soľ

Krém:

40 g kr. cukru

20 g kukuričného škrob

Jeden vaječný žĺtok

250 ml mlieka

Vanilkový cukor

Postup:

V teplom mlieku rozmiešame cukor a droždie.

Pridáme zmäknuté maslo, olej a bielok – premiešame.

Postupne, po častiach do zmesi preosievame hladkú múku.

Vypracujeme hladké, jednotné cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.

Medzitým si prirpavíme krém.

Zmiešame škrob, žĺtok a mlieko. Pridáme cukor a dobre rozmiešame.

Uvaríme hustý puding, prikryjeme a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na tenký plát.

Plát nakrájame na pásiky a každý pásik stočíme do tvaru slimáka (viď video).

Preložíme na plech vystlaný papierom.

Potrieme rozšľahaným žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a necháme ešte chvíľu podrásť.

Krém navrstvíme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme na cesto – tiež do tvaru slimáka.

Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels