Vynikajúce vanilkové slimáky s pudingovou plnkou – jednoduché a fantasticky chutné!
Recept sme našli na youtube.
Potrebujeme:
180 ml mlieka
50 g kr. cukru
8 g suchého droždia
20 g masla
3 polievkové lyžice oleja
1 vaječný bielok
350 g hl. múky
Soľ
Krém:
40 g kr. cukru
20 g kukuričného škrob
Jeden vaječný žĺtok
250 ml mlieka
Vanilkový cukor
Postup:
V teplom mlieku rozmiešame cukor a droždie.
Pridáme zmäknuté maslo, olej a bielok – premiešame.
Postupne, po častiach do zmesi preosievame hladkú múku.
Vypracujeme hladké, jednotné cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť asi 1 hodinu.
Medzitým si prirpavíme krém.
Zmiešame škrob, žĺtok a mlieko. Pridáme cukor a dobre rozmiešame.
Uvaríme hustý puding, prikryjeme a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na tenký plát.
Plát nakrájame na pásiky a každý pásik stočíme do tvaru slimáka (viď video).
Preložíme na plech vystlaný papierom.
Potrieme rozšľahaným žĺtkom zmiešaným s trochou mlieka a necháme ešte chvíľu podrásť.
Krém navrstvíme do cukrárskeho vrecka a navrstvíme na cesto – tiež do tvaru slimáka.
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: