Všetci sa idú zblázniť za týmto zákuskom, rovno zdvojnásobte dávku: Vanilkové pokušenie s čokoládou a úžasnou chuťou!

203

Dobre vyzerá a chutí úžasne. Je ľahký na prípravu a bez väčších problémov ho zvládnete prirpaviť za pár minút!

Potrebujeme:

Na cesto:

-6 vajec;

-150 g kr. cukru;

-1 bal. vanilkového cukru;

-30 ml mlieka;

-220 g hl. múky;

-1 bal. prášku do pečiva.

Pre krém:

-2 vajcia;

-120 ml mlieka;

-140 g kr. cukru;

-1 bal. vanilkového cukru;

– lyžicu kakaového prášku;

-ležicu hl. múky;

-180 g masla.

Na sirup:

-lyžicu cukru;

-100 ml vody.

Na glazúru:

-150 g tmavej čokolády a / alebo mlieka;

-4-5 lyžíc slnečnicového oleja;

-50 g nasucho opražených a nasekaných nesolených arašidov.

Ďalej: 30 g nasucho opražených a nasekaných nesolených arašidov.

Koláč sme piekli na obdĺžnikovom plechu s rozmermi 28 x 36 cm.

Postup:

1. Pripravte cesto: vajcia, práškový cukor a vanilkový cukor vyšľahajte šľahačom pri vysokých otáčkach po dobu 7-10 minút, kým hmota nie je nadýchaná a svetlá.

Foto: retete-usoare.eu

2. Pridajte mlieko. Mixujte pri nízkych otáčkach.

Foto: retete-usoare.eu

3. Postupne pridávame (v 2-3 krokoch) preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Zmiešajte špachtľou a robte rýchle, kruhové pohyby zdola nahor.

Foto: retete-usoare.eu

4. Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rovnomerne ho rozotrite.

Foto: retete-usoare.eu

5. Pečieme 25 minút vo vyhriatej rúre na 180 ° C. Testom poocou špáradla skontrolujte, či je cesto upečené.

6. Cesto nechajte úplne vychladnúť, potom ho obráťte a oddeľte od papiera na pečenie.

7. Rozrežte ho na 2 rovnaké časti.

Foto: retete-usoare.eu

8. Pripravte krém: do hrnca s hrubým dnom rozbite vajcia, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor a múku. Miešajte dohladka.

Foto: retete-usoare.eu

9. Postupne prilievame mlieko. Dokladne miešame, aby nezostal hrudkovitý.

Foto: retete-usoare.eu

10. Krém za stáleho miešania varíme na miernom ohni. Musí zhustnúť.

11. Krém odstavíme z ohňa a miešame ho ešte 1-2 minúty. Potom ho zakryjeme potravinovou fóliou tak a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

12. Mäkké maslo (pri izbovej teplote) vyšľahajte mixérom zapnutým na vysokej rýchlosti po dobu 4 – 5 minút, kým nebude zmes nadýchaná.

Foto: retete-usoare.eu

13. Do rozšľahaného masla postupne vmiešame (1 – 2 polievkové lyžice) uvareného krému a zakaždým vymiešame dohladka.

Foto: retete-usoare.eu

14. Pridajte kakaový prášok do krému.

Foto: retete-usoare.eu

15. Pripravte sirup: zmiešajte horúcu vodu a cukor. Výsledný sirup nechajte vychladnúť.

16. Zostavte koláč: položte prvý kus cesta na tanier. Pokropte ho sirupom a namažte ho polovicou pripraveného krému. Na krémovú vrstvu nasypte 30 g arašidov.

Foto: retete-usoare.eu

17. Položte druhú dosku na prvú. Navlhčite sirupom.

18. Povrch a okraje torty namažte zvyšným krémom.

Foto: retete-usoare.eu

19. Koláč dajte na 30 minút do chladničky.

20. Pripravte polevu: roztopte čokoládu na panvici a pridajte do nej slnečnicový olej.

21. Do výslednej polevy pridajte 50 g rozdrvených arašidov. Zmiešajte.

Foto: retete-usoare.eu

22. Na povrch a okraje torty natrieme polevu.

Foto: retete-usoare.eu

23. Koláč dáme do chladničky na 2-3 hodiny.

24. Môžeme podávať.

Foto: retete-usoare.eu

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Zdroj, titulná foto: retete-usoare.eu

Témy:


Pridajte svoj komentár