Vanilkové orechové rožky: Sú tak krehučké a fantastické, že ich doma pripravujem v zime aj v lete!

Tento recept mám odskúšaný a preto ho chcem poradiť a odporučiť každému, kto hľadá ten správny postup na prípravu vianočných rožtekov. Tieto sú najlepšie a skutočne ich musím pred vianocami skrývať, aby aspoň pár kúskov ostalo aj k štedrovečernému stolu. Míňajú sa rýchlosťou blesku!

Potrebujeme:

200 g maslo

300 g múka hladká

1 ks cukor vanilkový

80 g cukor práškový

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

180 g orechy mleté

2 ks žĺtok

na obaľovanie

cukor práškový a vanilkový zmiešaný (prípadne môžete pridať aj strúhaný kokos)

Postup:

Pripravíme si všetky ingrediencie, z ktorých v miske vypracujeme jednotné cesto – konzistencia rovnaká, ako keď robíme linecké.

Cesto zabalíme rovnako, ako linecké do fólie a necháme aspoň pol hodinu odpočívať v chladničke, aby sa s ním lepšie pracovalo, inak by sa nám cesto veľmi zle tvarovalo. Ak sa veľmi ponáhľate, dajte cesto aspoň na pár minút do mrazničky.

Vychladené cesto dáme na pracovnú dosku a rozdelíme na kúsky, z ktorých budeme ďalej formovať rožteky. Pracujte čo najrýchlejšie, aby sa cesto veľmi nezahrialo.

Z oddeleného kúska ušúľame valček.

Vajček rozdelíme na rovnako dlhé kúsky a tvarujeme rožok.

Pečieme na plechu vystlatom papierom na pečenie pri 180 stupňoch 8-10 min.

Po vybratí z trúby sú rožky veľmi krehké a aj pri jemnom dotyku sa rozpadnú.

Treba ich iba nechať vychladnúť na plechu, tak ako sú, potom sa dajú normálne chytať do ruky.

Vanilkový cukor si v mištičke rozmiešame s práškovým cukrom podľa množstva a v tejto zmesi obaľujeme vychladnuté rožky. Ja pridávam aj trochu kokosu, ale to je len na vás.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár