plny-hrniec_transparent_negativ.png

DEZERT SNOV: Vanilkové kocky „Princezná“ s jablkami a krémom!

Výborný recept na nebesky chutný dezert s krémom.

Máte chuť na fantastický dezert ku kávičke?

 

 

V tom prípade je výbornou voľbou tento krémový dezert.

Je jednoduchý na prípravu a fantasticky chutný.

Môžete ho robiť s vanilkovo-jablkovou plnkou, alebo len s pudingovou plnkou.

 

 

Výsledok je zakaždým vynikajúci.

Potrebujeme:

Cesto:

4 ks vajce

1 hrnček kryštálový cukor

1 hrnček olej

1 hrnček mlieko

2 hrnčeky polohrubá múka

1 bal. prášok do pečiva

1 bal. vanilkový cukor

Náplň:

 

 

1 l mlieko

3 bal. vanilkový puding

6 lyžíc kryštálový cukor

Ďalej:

 

 

1 kg jablko

4 lyžice kryštálový cukor

1 bal. vanilkový cukor

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny.

 

 

Postupne pridáme olej, mlieko a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Polovicu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 10 minút.

Kým sa cesto pečie, uvaríme hustý vanilkový puding.

 

 

Ten po 10 minútach pečenia vylejeme na cesto.

Na vanilkový puding navrstvíme nastrúhané jablká.

Tie sme si vopred ochutili s vanilkovým a kryštálovým cukrom a podusili na miernom ohni, aby zmäkli.

 

 

Zalejeme to druhou polovicou cesta.

A takto pečieme ďalších 15 minút.

Pred podávaním vrch posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes