plny-hrniec_transparent_negativ.png

V zime už paradajky nekupujem: Tento spôsob je cenovo dostupný pre každého!

Úžasne chutné paradajky, na ktorých si môžete pochutnávať aj v zime.

Aj vy máte tento rok bohatú úrodu paradajok a neviete čo s nimi?

Medzi najlepšie a najobľúbenejšie spôsoby, ako zužitkovať paradajky, je ich vysušiť.

Existuje veľa spôsobov, ako využiť sušené paradajky – príprava cestovín, šalátov, predjedál a omáčok…

 

 

Nenáročný recept na domáce sušené paradajky z youtube kanála PAZANDA ZAMIRA.

Potrebujeme:

2,5 kg paradajok

2 hlavičky cesnaku

soľ

kryštálový cukor

 

 

tymian

provensálsku bylinnú zmes

rozmarín

300-350 ml olivového oleja

 

 

Postup:

Paradajky dôkladne umyjeme.

Odstránime tvrdšiu časť po stonke.

Nakrájame na štvrtiny.

 

 

Nakrájané paradajky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cesnak ošúpeme.

Strúčiky nadrobno nakrájame.

 

 

Paradajky posypeme cukrom.

Potom posypeme soľou.

Nakoniec posypeme bylinkami a tymianom.

 

 

Na paradajky naukladáme nasekaný cesnak.

Plech vložíme do rúry.

Pečieme 1 hodinu pri teplote 130°C.

 

 

Po hodine pootvoríme dvierka rúry.

Pečieme ďalšiu hodinu pri teplote 130°C.

Paradajky poukladáme do sterilných pohárov.

 

 

Do pohára pridáme vetvičky rozmarínu.

Do rajnice nalejeme olivový olej.

Preložíme na sporák a necháme zovrieť.

 

 

Poháre naplníme horúcim olejom.

Potom poháre na pevno uzavrieme viečkom, prekryjeme uterákom a necháme vychladnúť.

Uskladníme na suchom mieste.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes