plny-hrniec_transparent_negativ.png

V zime už papriku nekupujem: Nečakajte na zimu bez prípravy tohto receptu!

U nás servírujeme tieto lahodné nakladané papriky aj ako šalát, ktorý sa výborne hodí k zemiakom a mäsu.

Ani plná špajza po vrch nie je zárukou, že nám táto nakladaná delikatesa vydrží celú zimu.

 

 

Neskutočne chutné papriky podľa receptu z youtube kanála köyden lezzetler.

Potrebujeme:

5 kg papriky

2 hlavičky cesnaku

1 zväzok petržlenovej vňate

200 ml olivového oleja

200 ml hroznového octu

30 ml citrónovej šťavy

2 PL kamennej soli

1 PL kryštálového cukru

Postup:

 

 

Papriky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do rúry.

Papriky pečieme cca 20-25 minút pri teplote 230°C.

 

 

Upečenú papriku vložíme do veľkého hrnca.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Papriku ošúpeme, odstránime stonku a semienka.

Vložíme do čistej misky.

Potom ju nakrájame na požadovanú veľkosť a vložíme späť do misky.

 

 

Do misky s teplou vodou vložíme na 15 minút neošúpané strúčiky cesnaku.

Petržlenovú vňať najemno nasekáme a cesnak ošúpeme.

 

 

Strúčiky cesnaku nakrájame a potom nožom nasekáme.

Do hrnca na sporáku pridáme olej, ocot, citrónovú šťavu, soľ, zamiešame a varíme, kým sa soľ nerozpustí.

 

 

Do hrnca potom pridáme papriku, petržlenovú vňať, cesnak a vareškou premiešame.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.

 

 

Vrchnáky na poháre, ktoré použijeme, zalejeme vriacou vodou.

Uvarenou paprikovou zmesou naplníme poháre.

 

 

Viečka vyutierame dosucha a uzavrieme nimi poháre.

Poháre necháme vychladnúť pri izbovej teplote uložíme ich na tmavé chladné miesto.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes