U nás servírujeme tieto lahodné nakladané papriky aj ako šalát, ktorý sa výborne hodí k zemiakom a mäsu.
Ani plná špajza po vrch nie je zárukou, že nám táto nakladaná delikatesa vydrží celú zimu.
Neskutočne chutné papriky podľa receptu z youtube kanála köyden lezzetler.
Potrebujeme:
5 kg papriky
2 hlavičky cesnaku
1 zväzok petržlenovej vňate
200 ml olivového oleja
200 ml hroznového octu
30 ml citrónovej šťavy
2 PL kamennej soli
1 PL kryštálového cukru
Postup:
Papriky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry.
Papriky pečieme cca 20-25 minút pri teplote 230°C.
Upečenú papriku vložíme do veľkého hrnca.
Hrniec prekryjeme pokrievkou.
Necháme 15 minút odpočívať.
Papriku ošúpeme, odstránime stonku a semienka.
Vložíme do čistej misky.
Potom ju nakrájame na požadovanú veľkosť a vložíme späť do misky.
Do misky s teplou vodou vložíme na 15 minút neošúpané strúčiky cesnaku.
Petržlenovú vňať najemno nasekáme a cesnak ošúpeme.
Strúčiky cesnaku nakrájame a potom nožom nasekáme.
Do hrnca na sporáku pridáme olej, ocot, citrónovú šťavu, soľ, zamiešame a varíme, kým sa soľ nerozpustí.
Do hrnca potom pridáme papriku, petržlenovú vňať, cesnak a vareškou premiešame.
Hrniec prekryjeme pokrievkou a varíme 10 minút.
Vrchnáky na poháre, ktoré použijeme, zalejeme vriacou vodou.
Uvarenou paprikovou zmesou naplníme poháre.
Viečka vyutierame dosucha a uzavrieme nimi poháre.
Poháre necháme vychladnúť pri izbovej teplote uložíme ich na tmavé chladné miesto.
Dobrú chuť!
Video návod: