V zime si oblížete všetky prsty: Nakladané rajčiny s kapustou a mrkvou – stačí otvoriť pohár a máte najlepšiu prílohu!

Výborná pochúťka z domácej zeleniny. Jednoduchá na prípravu a vždy pripravená príloha ku každému jedlu. Určite skúste, video vám ukáže, ako jednoducho si ho pripravíte. 

Výborná pochúťka z domácej zeleniny. Jednoduchá na prípravu a vždy pripravená príloha ku každému jedlu. Určite skúste, video vám ukáže, ako jednoducho si ho pripravíte.

Potrebujeme:

Na pohár s objemom 3 litre

1 šálka cukru (100 g)

1 polievková lyžica soli

0,5 šálky 9% octu

3 ks čierneho korenia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 ks klinčeka

3 ks nového korenia

zelené bylinky podľa chuti

Zelenina na 4 poháre s objemom 3 l.

1 hlávka kapusty – 1,2 kg.

Mrkva – 2 ks

Sladká paprika – 3 ks.

Cesnak – 1 hlávka

Paradajky – 7-8 kg.

Postup:

Príprava tejto pochúťky je veľmi jednoduchá a rýchla. Kapustu nastrúhame, mrkvu nastrúhame a zmiešame. Pripravíme si čisté poháre, na spodok navrstvíme zelené bylinky, na bylinky uložíme paradajky, kapustovo-mrkvovú zmes, paradajky a takto vrstvíme až dovrchu. Do každého pohára pridáme soľ, cukor, ocot, korenie a doplníme vodou. Takto pokračujeme s každým pohárom. Poháre zatvoríme a sterilizujeme od bodu varu 12-13 minút.