plny-hrniec_transparent_negativ.png

V zime paradajky nekupujem: Málokto pozná tento recept, chuť si zamilujete!

Pripravte si doma sušené paradajky podľa nášho receptu a môžete ich konzumovať v priebehu celého roka.

Neskutočná lahôdka, ktorá nikdy neomrzí.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Moja kuchyňa Ebruli na domáce sušené paradajky.

Potrebujeme:

5 kg paradajok

1 cesnak

kamennú, morskú alebo himalájsku soľ

tymian alebo rozmarín

30 ml oleja na pohár

zaváraninové poháre s objemom 450 alebo 600 ml

Postup:

Paradajky nakrájame na štvrtiny.

Vložíme do misy.

Potom ich poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Paradajky posolíme a posypme tymianom.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme jednu hodinu pri 200°C.

 

 

Zostávajúce paradajky poukladáme na veľký podnos.

Posypeme soľou a dáme ich sušiť na slnko.

Cesnak namočíme do vody, aby sa šupky ľahšie oddelili.

Nakrájame ho na malé kúsky.

 

 

Zaváraninové poháre dôkladne umyjeme.

Následne aj osušíme.

Na dno pohára vložíme cesnak a tymian.

Navrstvíme do polovice horúce paradajky, ktoré sme vybrali z rúry.

 

 

Potom opäť vložíme cesnak, tymian a paradajky.

A nakoniec pridáme ešte jednu vrstvu cesnaku a tymianu.

 

 

Do pohára nalejeme olivový olej, pevne uzavrieme vekom a otočíme hore dnom.

Poháre necháme takto 8-10 hodín.

 

 

Paradajky môžete uchovať na chladnom tmavom mieste až rok.

 

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes