Ak je nad vaše sily priamo skonzumovať úrodu cukety, uchovajte si ju na zimu.
Predstavujeme vám doteraz nevídaný spôsob zavárania cukety.
Vďaka tejto úprave je nesmierne chutná a lahodná.
Najchutnejšie nakladané cukety v paradajkovej omáčke podľa receptu z youtube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.
Potrebujeme:
3 kg malej čerstvej cukety
1 hlavu cesnaku
1/4 pohára rastlinného oleja
3 kg paradajok
3 PL olivového oleja
1 PL hrubozrnnej soli
Postup:
Z cukety odstránime konce a v strede spravíme nožom hlboký zárez.
Cesnak očistíme a ošúpeme.
Cesnakové strúčiky nakrájame na 2-3 kúsky.
Do narezanej časti cukety vložíme 3-4 strúčiky.
Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olejom.
Vedľa seba naukladáme cukety a potrieme ich olejom.
Plech vložíme do rúry a pečieme pri 200°C do hneda.
Umyté paradajky ošúpeme (šupky môžeme použiť na paradajkový pretlak alebo omáčku).
Ošúpané paradajky nakrájame, vložíme do nádoby od mixéra a rozšľaháme.
Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme olej a premiešame.
Hrniec preložíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme.
Keď je omáčka do polovice uvarená, pridáme soľ, premiešame, prekryjeme a varíme.
Upečenú cuketu ešte za tepla vložíme do čistého sterilného pohára.
Pomocou lievika nalejeme do pohára horúcu omáčku.
Poháre uzavrieme viečkami, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí uložíme poháre na tmavé a suché miesto.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: