plny-hrniec_transparent_negativ.png

V zime cuketu nekupujem: Tento recept sa stane vašim obľúbeným!

Ak je nad vaše sily priamo skonzumovať úrodu cukety, uchovajte si ju na zimu.

Predstavujeme vám doteraz nevídaný spôsob zavárania cukety.

 

 

Vďaka tejto úprave je nesmierne chutná a lahodná.

Najchutnejšie nakladané cukety v paradajkovej omáčke podľa receptu z youtube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.

Potrebujeme:

3 kg malej čerstvej cukety

1 hlavu cesnaku

1/4 pohára rastlinného oleja

3 kg paradajok

3 PL olivového oleja

1 PL hrubozrnnej soli

Postup:

Z cukety odstránime konce a v strede spravíme nožom hlboký zárez.

Cesnak očistíme a ošúpeme.

 

 

Cesnakové strúčiky nakrájame na 2-3 kúsky.

Do narezanej časti cukety vložíme 3-4 strúčiky.

 

 

Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olejom.

Vedľa seba naukladáme cukety a potrieme ich olejom.

 

 

Plech vložíme do rúry a pečieme pri 200°C do hneda.

Umyté paradajky ošúpeme (šupky môžeme použiť na paradajkový pretlak alebo omáčku).

 

 

Ošúpané paradajky nakrájame, vložíme do nádoby od mixéra a rozšľaháme.

Omáčku prelejeme do hrnca, pridáme olej a premiešame.

 

 

Hrniec preložíme na sporák, prekryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme.

Keď je omáčka do polovice uvarená, pridáme soľ, premiešame, prekryjeme a varíme.

 

 

Upečenú cuketu ešte za tepla vložíme do čistého sterilného pohára.

Pomocou lievika nalejeme do pohára horúcu omáčku.

 

 

Poháre uzavrieme viečkami, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť.

Po vychladnutí uložíme poháre na tmavé a suché miesto.

 

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes