plny-hrniec_transparent_negativ.png

V starých novinách som našiel recept na DVOJFAREBNÝ kokosový zákusok: Chuťou prevyšuje všetky ostatné!

Tento recept nie je hocijaký – je to kráľovský koláč, ktorý je lepší ako všetky ostatné, ako v chuti, tak aj v štruktúre.

Fantastická delikatesa, v ktorej sa spája viacero lahodných chutí.

 

 

Fantastický recept na krémový dezert z youtube kanála Einfache Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

250 g kryštálového cukru (1 a 1/4 šálky)

4 PL mlieka

250 g univerzálnej múky (2 šálky)

4 PL kakaového prášku

2 ČL sódy bikarbóny

Na potretie:

džem z čiernych ríbezlí

Na kokosový krém:

 

 

200 g masla

150 ml mlieka (2/3 šálky)

200 g kryštálového cukru (1 šálku)

250 g sušeného kokosu (2 a 1/2 šálky)

Na zakrytie:

150 g sušeného mlieka (2 šálky + 2 PL)

100 g masla

100 g obyčajného alebo kokosového oleja

200 g práškového cukru (1 a 1/3 šálky)

Na čokoládovú polevu:

200 g čokolády

60 g masla

Postup:

Do hlbokej misky pridáme vajcia.

Nasypeme cukor.

Vajcia a cukor vyšľaháme do nadýchanej hmoty.

 

 

Počas šľahania pridáme mlieko.

Cez sitko preosejeme múku s kakaom a sódou bikarbónou.

Dobre premiešame. Cesto nanesieme na plech vyslaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 180°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Upečené cesto necháme vychladnúť. Potom ho potrieme džemom.

Do hrnca na sporáku vložíme maslo. Pridáme mlieko.

Maslo rozpustíme. Ďalej pridáme cukor a kokos.

 

 

Všetko spolu dôkladne premiešame, kým nevznikne hustá zmes.

Kokosovú zmes nanesieme na cesto.

Koláč vložíme do chladničky.

 

 

Do samostatnej misky nastrúhame maslo.

Potom nastrúhame kokosový olej.

Nasypeme sušené mlieko a práškový cukor.

 

 

Premiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

Vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Po uplynutí doby posypeme silikónovú podložku práškovým cukrom.

Vyložíme cesto.

Posypeme cukrom a vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

 

 

Vyvaľkané cesto preložíme na koláč a vložíme na 20 minút do chladničky.

Po uplynutí doby vyberieme koláč z plechu a zarovnáme okraje.

Do misky nalámeme čokoládu.

 

 

Pridáme maslo.

Čokoládu a maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Koláč nakrájame na štvorce a polovicu namočíme do čokolády (viď video).

 

 

Koláč poukladáme na mriežku a keď stuhne čokoláda, môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes