plny-hrniec_transparent_negativ.png

V reštaurácii v Nemecku som objavil patent na uhorkový šalát: Teraz mi chutí stokrát LEPŠIE!

Uhorkový šalát je ideálnym doplnkom k jedlám na večeru – osviežuje a dodáva chuť.

Ak do uhorkového šalátu pridáte trochu octu, chutí ako z tej najlepšej reštaurácie.

 

 

Jednoduchý recept na najchutnejší uhorkový šalát z portálu smakosze.

Vsaďte na uhorky – na večeru sú ako stvorené

Uhorky sú veľmi zdravé a majú nízky obsah kalórií.

Priaznivo pôsobia na celé telo.

 

 

Poskytujú nám vitamín C a vitamíny skupiny B.

Okrem toho sú skvelým zdrojom:

vápnika,

fosforu,

železa,

horčíka,

draslíka.

Uhorky pozostávajú z 90% vody, preto sa ich v lete oplatí jesť.

Táto zelenina dokonale uhasí smäd, oplatí sa ju jesť vo forme šalátu alebo studenej polievky.

 

 

Na uhorkový šalát potrebujeme:

500 g poľných uhoriek

mladú cibuľku

200 g kyslej smotany

1-2 ČL octu

2 ČL kryštálového cukru

1/2 ČL soli

korenie

1/2 zväzku kôpru

prípadne pažítky

 

 

Postup:

Uhorky umyjeme a ošúpeme.

Nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Ak je uhorka prerastená, odstránime semienka.

Tiež je dôležité používať uhorky, ktoré nie sú horké.

Cibuľku nakrájame nadrobno.

 

 

Osolíme a premiešame.

Necháme 5 minút odstáť.

Z uhoriek vytlačíme prebytočnú tekutinu.

 

 

Pridáme cibuľu, ocot, cukor, soľ a korenie.

Dôkladne premiešame.

Teraz pridáme kyslú smotanu.

 

 

Nakoniec pridáme pažítku alebo kôpor.

Môžete samozrejme použiť aj iné zelené bylinky, ktoré máte doma.

Môžeme servírovať.

 

 

Šalát pred podávaním dajte odležať do chaldničky, aby sa chute dobre prepojili.

Šalát je ideálnou prílohou k mäsku, na grilovačku alebo len tak- ako rýchla dobrota na večeru.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes