plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí len preložiť rýchle kakaové cesto a vanilkový krém bez varenia: Keď tento zákusok rozkrojíte, všetci hostia len otvárať ústa!

Keď tento koláč rozkrojíte, vaši hostia sa nebudú vedieť vynadívať. Ide o jeden z najkrajších a najchutnejších zákuskov, aké sme kedy videli.

Keď tento koláč rozkrojíte, vaši hostia sa nebudú vedieť vynadívať. Ide o jeden z najkrajších a najchutnejších zákuskov, aké sme kedy videli.

Potrebujeme:

Na cesto:

50 ml mlieka

2 lyžice kakaa

150 g masla

180 g hl. múky

3 vajcia

100 g kr. cukru

1 lyžičku prášku do pečiva

Na krém:

2 bal. smotany na šľahanie

1 bal. stužovača

2 bal. pudingu bez varenia creme ole

1 bal. vanilkového cukru

2 lyžice príškového cukru (prípadne podľa chuti)

2 bal. jemného tvarohu

Postup:

V kastróliku si zmiešame mlieko, kakao, cukor a maslo – za občasného miešania necháme rozpustiť a potom zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Potom primiešame ostatné prísady a všetko spolu dôkladne vymiešame a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vystlaný alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút. Po upečení necháme dobre vychladiť.


Na krém si vyšľaháme si šľahačkové smotany s jedným stužovačom do šľahačky,do vyšľahanej šľahačky vysypeme dve vanilkové pudingy bez varenia, vanilkový cukor, práškový cukor a 2X250g jemného tvarohu, všetko spolu už len premiešame ale nešľaháme. Inak by sa nám krém totiž mohol zraziť. Je možné, že sa vám trocha krému zvýši, ja z neho robím parádne studené poháre, odporúčam.

Vychladnuté cesto nakrájame na 10 rovnako širokých pásov. Čím rovnomernejšie budú pásy, tým krajšie bude koláč vyzerať.

Teraz prichádza na čas vrstvenie. Na fóliou vystlanú formu uložíme pásy a medzi ne navrstvíme krém. Potom opäť vrstvíme krém a pásy cesta. Nakoniec nalejeme čokoládovou polevou – rozpustená čokoláda s dvoma lyžicami masla.

Najlepšie recepty na dnes