U nás doma bola roky klasikou podávať k slávnostnému jedlu majonézový zemiakový šalát. Keďže mal manžel nedávno problémy so žalúdkom a klasický majonézový šalát už ani nikto nechcel, skúsila som toto vylepšenie a musím povedať, že lepší šalát som nejedla. Vyzerá úžasne, chutí fantasticky a je aj plný vitamínov. Odporúčam vyskúšať každému, navyše z neho nepriberiete.
Potrebujeme (do veľkej misy zo skla):
5 varených vajíčok
1-2 pórky (ak nemáme, dá sa nahradiť jarnou cibuľkou)
1 malý zeler nastrúhaný najemno (ak nemáme tak 1 malý pohárik naloženého zeleru)
1 malá konzerva ananásu
1 konzerva kukurice
3 kyslasté jablká
6 plátkov dusenej šunky,
1 veľký pohár diétnej majonézy (ja jednoznačne odporúčam túto domácu majonézu bez vajec a oleja),
1 syr mozzarella nastrúhaný (alebo iný ľahší syr)
Postup:
Zeleninku aj ananás z konzervy necháme odkvapkať z nálevu. Zeler aj jablká nastrúhame najemno, pór nakrájame na tenké kolieska. Šunku nakrájame na kocky.
Teraz už len vrstvíme do misy – zeler, kukurica, ½ póru, šunka, 1/3 domácej majonézy, ananás nakrájaný na jemno, vajcia, jablká, zvyšok póru, zvyšok majonézy a nastrúhaný syr.
Prikryjeme fóliou a dáme odležať do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: margarytka