plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový zákusok s ovocím BEZ múky: Je výborný a úplne jednoduchý – môže ho aj na diéte!

Tento zákusok je naozaj vynikajúci, môžete použiť ľubovoľné ovocie a to čerstvé aj zavárané, prípadne mrazené. Ak chcete ešte zdravšiu verziu, nahraďte cukor medom, alebo brezovým cukrom.

Tento zákusok je naozaj vynikajúci, môžete použiť ľubovoľné ovocie a to čerstvé aj zavárané, prípadne mrazené.

Ak chcete ešte zdravšiu verziu, nahraďte cukor medom, alebo brezovým cukrom.

Potrebujeme:

Na korpus:

5 ks vajcia

1 lyžice olej

1 lyžice voda

5 – 6 lyžice kakao

podľa chuti cukor trstinový

1/2 bal. prášok do pečiva

Na krém:

1 kg tvaroh jemný (môžete dať aj pol na pol s mascarpone, ja robím len s tvarohom)

1 veľké téglik kyslá smotana

1 bal. vanilkový puding bez varenia (môžeme použiť aj želatínový stužovač za studena, alebo želatínu v plátkoch)

Ďalej:

1 bal. tortová želatína červená

ľubovolné zavárané alebo čerstvé ovocie a šťava z ovocia

Postup:

Upečieme si korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom, vodou.

Samostatne vyšľaháme sneh a opatrne, ručne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. primiešame aj sypké prísady – kakao a prášok do pečiva.

Cesto dáme do formy (môžeme použiť aj okrúhlu formu na tortu).

Pečieme na 170 °C cca 15 minút podľa rúry.

Kým korpus vychladne, pripravíme si krém:

Všetky prísady na krém jednoducho zmiešame pomocou šľahača vo väčšej miske – ak nemáme pudingový prášok bez varenia, môžeme použiť želatínový stužovač za studena, alebo želatínu v plátkoch pripravenú podľa návodu na obale.

Na vychladnutý korpus dáme krém (korpus môžeme pokvapkať šťavou z ovocia, aby bol ešte šťavnatejší).

Na krém navrstvíme ovocie (môžeme použiť maliny, čerešne, jahody – čerstvé aj zavárané).

Zalejeme pripravenou želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu – akurát namiesto vody použijeme šťavu z ovocia.

Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes