Tento zákusok je naozaj vynikajúci, môžete použiť ľubovoľné ovocie a to čerstvé aj zavárané, prípadne mrazené. Ak chcete ešte zdravšiu verziu, nahraďte cukor medom, alebo brezovým cukrom.
Potrebujeme:
Na korpus:
5 ks vajcia
1 lyžice olej
1 lyžice voda
5 – 6 lyžice kakao
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
podľa chuti cukor trstinový
1/2 bal. prášok do pečiva
Na krém:
1 kg tvaroh jemný (môžete dať aj pol na pol s mascarpone, ja robím len s tvarohom)
1 veľké téglik kyslá smotana
1 bal. vanilkový puding bez varenia (môžeme použiť aj želatínový stužovač za studena, alebo želatínu v plátkoch)
Ďalej:
1 bal. tortová želatína červená
ľubovolné zavárané alebo čerstvé ovocie a šťava z ovocia
Postup:
Upečieme si korpus: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, olejom, vodou. Samostatne vyšľaháme sneh a opatrne, ručne ho vmiešame do žĺtkovej zmesi. primiešame aj sypké prísady – kakao a prášok do pečiva. Cesto dáme do formy (môžeme použiť aj okrúhlu formu na tortu) a pečieme na 170 °C cca 15 minút podľa rúry.
Kým korpus vychladne, pripravíme si krém: Všetky prísady na krém jednoducho zmiešame pomocou šľahača vo väčšej miske – ak nemáme pudingový prášok bez varenia, môžeme použiť želatínový stužovač za studena, alebo želatínu v plátkoch pripravenú podľa návodu na obale.
Na vychladnutý korpus dáme krém (korpus môžeme pokvapkať šťavou z ovocia, aby bol ešte šťavnatejší). Na krém navrstvíme ovocie (môžeme použiť maliny, čerešne, jahody – čerstvé aj zavárané). Zalejeme pripravenou želatínou, ktorú si pripravíme podľa návodu – akurát namiesto vody použijeme šťavu z ovocia. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)