plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka: Nesmierne chutná piškóta – kto raz ochutná, ten ho bude chcieť každý deň!

Fantastický tvarohový koláč z hrnčeka – hodí sa na oslavu, aj na bežný deň ku kávičke. Je to naozaj veľká pochúťka.

Cesto:

2 vajcia

1 hrnček cukor krupica

1/2 hrnčeka oleja

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 hrnček mlieka

kakao

ríbezľový džem na potretie cesta

 Krém:

3 dcl vody

2 vanilkové pudingy

4 lyžice cukru

3 tvarohy vo vaničke

kakao

troška rumu

1 maslo

Práškový cukor podľa chuti

Poleva:

1 čokoláda na varenie

2 kyslé smotany

Postup:

Suroviny na cesto zmiešame. Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a do druhej polovice nasypeme trochu kakaa – následne vylejeme na svetlé cesto.

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 ° C (test špáradlom).

Krém: Vo vode uvaríme pudingy s cukrom a ešte do teplého zašľaháme tvarohy. Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vyhladnutú tvarohovú zmes, pridáme trošku rumu.Krém rozdelíme na polovice, do jednej pridáme kakao.

Vychladnutú piškótu potrieme marmeládou a potom krémem. Potrieme najskôr svetlým krémom a potom tmavým alebo naopak. Nakoniec navrstvíme čokoládovú polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.

Poleva: Rozpustíme si čokoládu v mikrovlnke (bez tuku) a do nej vmiešame kyslú smotanu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: Eva P. (Adoniska)

Najlepšie recepty na dnes