plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový koláč z hrnčeka: Nesmierne chutná piškóta – kto raz ochutná, ten ho bude chcieť každý deň!

Fantastický tvarohový koláč z hrnčeka – hodí sa na oslavu, aj na bežný deň ku kávičke.

 

 

Je to naozaj veľká pochúťka.

Potrebujeme:

Cesto:

2 vajcia

1 hrnček cukor krupica

1/2 hrnčeka oleja

 

 

2 hrnčeky hladkej múky

1 prášok do pečiva

1 vanilkový cukor

1 hrnček mlieka

kakao

ríbezľový džem na potretie cesta

 Krém:

 

 

3 dcl vody

2 vanilkové pudingy

4 lyžice cukru

3 tvarohy vo vaničke

kakao

 

 

troška rumu

1 maslo

Práškový cukor podľa chuti

Poleva:

1 čokoláda na varenie

2 kyslé smotany

Postup:

Suroviny na cesto zmiešame.

Polovicu cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a do druhej polovice nasypeme trochu kakaa – následne vylejeme na svetlé cesto.

 

 

Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 ° C (test špáradlom).

Krém: Vo vode uvaríme pudingy s cukrom a ešte do teplého zašľaháme tvarohy.

Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne pridávame vyhladnutú tvarohovú zmes, pridáme trošku rumu.

 

 

Krém rozdelíme na polovice, do jednej pridáme kakao.

Vychladnutú piškótu potrieme marmeládou a potom krémem.

Potrieme najskôr svetlým krémom a potom tmavým alebo naopak.

 

 

Nakoniec navrstvíme čokoládovú polevou.

Dáme stuhnúť do chladničky.

Poleva: Rozpustíme si čokoládu v mikrovlnke (bez tuku) a do nej vmiešame kyslú smotanu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: Eva P. (Adoniska)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes