plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový koláč, ľahký ako vánok: Cesto len natriete na plech, pridáte krém a ovocie – najlepší koláčik pod slnkom!

Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea Kneippova Tothova. Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný. Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez. Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.

Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea Kneippova Tothova.

Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný.

Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez.

Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.

 

 

Potrebujeme:

Na cesto:

40 dkg polohrubá muka

12 dkg kr. cukor

4 žĺtky

12 dkg masla

2,4 dl mlieka

1 bal. prášku do pečiva

Ďalej:

 

 

1 kg ovocia (odporúčam marhule)

25 dkg tvaroh hrudkovitý

Vanilkový cukor

Na vrch:

4 bielky

10 dkg kr cukru

Postup:

V miske si vymiešame žĺtky s cukrom  a zmäknutým maslom do peny.

Pridáme mlieko.

Vmiešame aj preosiatu múku s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.

 

 

 

Na náplň si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom.

Na cesto navrstvíme nakrájané marhule.

Na marhule tvaroh.

 

 

Na vrch navrstvíme sneh, ktorý sme si ušľahali zo 4 bielkov a cukru.

Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme asi pol hodinky, záleží od vašej rúry.

 

Vrch musí byť pekne zapečený.

 

 

Koláčik je naozaj vynikajúci.

Neváhajte ho skúsiť aj s iným ovocím.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes