plny-hrniec_transparent_negativ.png

Miliónový TVAROHOVÝ koláč, ľahký ako vánok: Cesto len natriete na plech, pridáte krém a ovocie – najlepší koláčik pod slnkom!

Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ktorého autorkou je pani Andrea. Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný. Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez. Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.

Vynikajúci marhuľový koláčik s tvarohom, ku ktorému ma inšpirovala pani Andrea. Koláč je jednoduchý a napriek tomu veľmi chutný. Možno ho poznáte pod názvom Japonský rez.

Okrem marhúľ ho môžete vyskúšať aj s iným sezónnym ovocím podľa vášho vkusu.

 

Potrebujeme:

Na cesto:

40 dkg polohrubá muka

12 dkg kr. cukor

4 žĺtky

12 dkg masla

2,4 dl mlieka

1 bal. prášku do pečiva

Ďalej:

1 kg ovocia

25 dkg tvaroh hrudkovitý

Vanilkový cukor

Na vrch:

4 bielky

10 dkg kr cukru

Postup:

V miske si vymiešame žĺtky s cukrom  a zmäknutým maslom do peny, pridáme mlieko, preosiatu múku s práškom do pečiva.

Cesto navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou.

Foto: tjn

Na náplň si zmiešame tvaroh s vanilkovým cukrom.

Na cesto anvrstvíme nakrájané marhule, na marhule tvaroh.

Na vrch navrstvíme sneh, ktorý sme si ušľahali zo 4 bielkov a cukru.

Takto pripravený koláč vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov.

Pečieme asi pol hodinky, záleží od vašej rúry.

Foto: tjn

Vrch musí byť pekne zapečený.

Foto: tjn

Koláčik je naozaj vynikajúci, odporúčam ho skúsiť každému.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes