plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný tvarohový koláč ku káve: Neprekonateľná piškóta dvoch farieb a úžasný krém – lepší dezert nepoznám!

Tento koláčik je fantastický, krémový a naozaj veľmi lahodný. Určite skúste.

Tento koláčik je fantastický, krémový a naozaj veľmi lahodný. Určite skúste.

Potrebujeme:

cesto:

2 vajcia
1 hrnček cukor krupica
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky hladkej múky
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
1 hrnček mlieka
kakao
2 ČL rozpustnej kávy

krém:

1/2 mlieka
2 vanilkové pudingy
cukor podľa chuti
2 tvarohy
rum podľa chuti
1/2 masla

poleva:

2 kyslé smotany
1 čokoláda na varenie

Postup:

Cesto: Všetko zmiešame dohromady.

Polovicu cesta vylejeme na vymastený vysypaný plech a do druhej polovice pridáme kakao a kávu a nalejeme na svetlé cesto.

Upečieme pri teplote 180 stupňov asi po dobu 20 minút – otestujeme špáradlom.

Krém: V mlieku klasicky uvaríme puding s cukrom a ešte do horúceho zašľaháme maslo a potom pridáme tvarohy a rum a ešte našľaháme.

Krém nanesieme na vychladnuté cesto.

Poleva: Rozpustíme čokoládu a potom do nej vmiešame obe kyslé smotany. Nanesieme na krém.

Dáme vychladiť do chladničky. Môžeme posypať strúhanou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: facebook

Najlepšie recepty na dnes