Vynikajúci dezert z jahôd a výborného krému z pudingu a tvarohu.
Potrebujeme:
500 g jahody
Na cesto:
3 bielky
100 g kryštálový cukor
3 žĺtky
200 g margarín
100 g kryštálový cukor
1 balíček vanilkový cukor
350 g hl. múky (preosiatej)
1 balíček prášok do pečiva
Na krém:
750 g tvarohu
4 bielky
150 g kryštálový cukor
4 žĺtky
0,5 poháre mlieka
1 šálka oleja
1 balíček puding prášok
Postup:
Očistite jahody a prekrojte na polovice.
Potom vyšľahajte bielky a keď stuhnú, pridáme cukor.
Potom vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, až do peny, pridajte margarín a premiešajte. Teraz primiešajte múku s práškom do pečiva a zamiešajte do cesta. Nakoniec vmiešajte bielkovú hmotu.
Zmes sa nanesie na plech vystlaný papierom na pečenie a rúra sa predhreje na teplotu 180 ° C.
Vyšľahajte bielky spolu s cukrom.
Potom vaječné žĺtky premiešajte s tvarohom, mliekom, olejom, pudingovým práškom a pridajte vaječné bielky.
Krém natrite na cesto a uložte naň jahody. Koláč piecť asi 40 minút a potom ho nechajte vychladnúť.