Úžasný tip na jemné a šťavnaté bravčové rezne: Stačí ich namočiť do zmesi z dvoch ingrediencií a vychutnať si výnimočnú chuť!

Aby boli vaše bravčovérezne vždy šťavnaté a jemné, musíte sa držať niekoľkých zásadných pravidiel.

Ak chcete dosiahnuť, aby boli bravčové rezne jemné a šťavnaté, najlepšie je mäso namočiť do špeciálnej zmesi, ktorá sa pripravuje z dvoch ingrediencií – mlieka a cesnaku.

 

Vynikajúci recept z portálu newsy.gotujmy na obľúbené bravčové kotlety.

Potrebujeme:

500 g bravčového karé

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

250 ml mlieka

2 strúčiky cesnaku

250 g hladkej múky

150 g strúhanky

1 vajce

kokosový olej na vyprážanie

soľ

korenie

Postup:

Mäso opláchneme pod tečúcou vodou.

Rozdelíme ho na 6 rovnakých rezňov, prikryjeme ich potravinovou fóliou.

Vyklepeme tĺčikom.

Cesnak ošúpeme a nakrájame na malé plátky.

 

 

Cesnak poukladáme na rezne a navrstvíme ich na seba (medzi každou kotletou by malo byť niekoľko plátkov cesnaku).

Všetko zalejeme mliekom, dochutíme soľou, korením a dáme na noc do chladničky.

Tento krok je obzvlášť dôležitý  – práve on zabezpečí, že mäso bude jemné, vláčne a zachová si šťavnatosť.

Možno budete prekvapení, ale túto fintu používajú v kuchyni aj profesionálni šéfkuchári.

 

 

Dokonca, zaberá to aj na tuhšie druhy mäsa, aj na hovädzie mäso.

Ak nemáte čas, nechate v marináde určite aspoň na hodinu, aj za tento krátky čas bude rozdiel skutočne znateľný!

Na druhý deň vyberieme kotlety z mliečnej marinády a osušíme ich papierovou vreckovkou.

 

 

Pripravíme si tri hlbšie taniere.

Do jedného dáme múku, do druhého rozšľahané vajíčko a do ďalšieho strúhanku.

Rezne namáčame v jednotlivých tanieroch v rovnakom poradí.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej a poukladáme bravčové rezne.

Smažíme ich na strednom ohni z každej strany asi 4 minúty.

 

 

Po vybratí z panvice rezne položíme na papierovú servítku, aby sa vpil prebytočný olej.

A lahodné rezne môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels