Zabudnite na obyčajné šaláty, z tohoto budú hostia v úžase: Geniálny nápad zo šalátových listov a tortovej formy!

Šalát je zdravý. To je presne dôvod, prečo sa mnohým ľuďom javí ako neatraktívne jedlo. Tento kuchár vám ukáže, ako pozdvihnúť šalát na celkom inú úroveň a urobiť z neho najchutnejšie a najatraktívnejšie jedlo každej oslavy či letnej párty.  A v kombinácii s čerstvou, krémovou omáčkou je to jedlo nielen krásne na oko, ale je aj ohromne chutne!

Potrebujeme:

Na základ:

  • 8 veľkých listov hlávkového šalátu (ľadový šalát)
  • 3 tortilly
  • 1/2 krájanej uhorky
  • 5 vajec uvarených natvrdo
  • ľadový šalát alebo čínsku kapustu narezanú nadrobno
  • 1 zväzok reďkoviek nakrájané na plátky
  • 150 g šunky
  • 1 žltú papriku nakrájanú na plátky
  • 3 paradajky nakrájané na plátky
  • 150 g plátkového syra

Na omáčku:

  • 150 g smotanového syra
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 lyžička horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica octu
  • 100 ml mlieka
  • Soľ, korenie

Na ozdobu:

  • nakrájanú petržlenovú vňať

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dno tortovej formy vyložíme šalátovými listami tak, aby pokrývali dno a čiastočne aj boky.

Začneme vrstviť ostatné prísady – na šalátové listy tortillu, kolieska uhoriek, vajce nakrájané na kolieska, tortillu, šalátové listy, kolieska reďkoviek, papriku a šalát. Nakoniec uložíme na vrch aj poslednú tortillu a plátky syra. Uložíme do chladničky.

Na omáčku jednoducho zmiešame všetky prísady. Šalát jednoducho nakrájame podobne, ako tortu a podávame s cesnakovou omáčkou. Je to výborné a navyše to aj senzačne vyzerá.