Výborný recept na hrnčekový koláčik, ktorý nie je suchý a chutí skutočne vynikajúco. Môžete ho len posypať kokosom, prípadne použiť obľúbenú polevu alebo roztopenú čokoládu.
Potrebujeme:
1 hrnček vody
250 g Hery
2 hrnčeky práškový cukor
2 hrnčeky polohrubej múky
1 ks prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
4 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor
Na vrch:
Strúhaný kokos, roztopenú čokoládu alebo vanilkovú polevu (250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice vriacej vody)
Postup:
Heru, vodu, cukor, vanilkový cukor a kakao v hrnci rozvaríme. Zo vzniknutej zmesi odoberieme 1 hrnček, ktorý použijeme ako polevu.
Do misky dáme múku s práškom do pečiva, vajcia a prilejeme zvyšok vychladnutej zmesi. Všetko dôkladne premiešame. Pripravenú zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 ° C – skúsime špajlí. Ihneď po vytiahnutí z rúry polejeme polevou a posypeme strúhaným kokosom, kto má rád, môže použiť strúhané orechy.
Pripravenú buchtu necháme vychladnúť a pofŕkame vanilkovou polevou. Na polevu cukor, vanilkový cukor zalejeme vriacou vodou a vymiešame na hustú polevu.
Tieto rezy ocenia predovšetkým tí, ktorí majú radi koláčiky, ktoré nie sú suché.