plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný Šalamúnov koláčik: To pravé pre každého, kto kto miluje šťavnaté a rýchle hrnčekové piškóty!

Výborný recept na hrnčekový koláčik, ktorý nie je suchý a chutí skutočne vynikajúco. Môžete ho len posypať kokosom, prípadne použiť obľúbenú polevu alebo roztopenú čokoládu.

Potrebujeme:

1 hrnček vody
250 g Hery
2 hrnčeky práškový cukor
2 hrnčeky polohrubej múky
1 ks prášok do pečiva
2 lyžice kakaa
4 ks vajcia
1 ks vanilkový cukor

Na vrch:

Strúhaný kokos, roztopenú čokoládu alebo vanilkovú polevu (250 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 4 lyžice vriacej vody)

Postup:

Heru, vodu, cukor, vanilkový cukor a kakao v hrnci rozvaríme. Zo vzniknutej zmesi odoberieme 1 hrnček, ktorý použijeme ako polevu.

Do misky dáme múku s práškom do pečiva, vajcia a prilejeme zvyšok vychladnutej zmesi. Všetko dôkladne premiešame. Pripravenú zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Pečieme v stredne vyhriatej rúre asi 30 minút na 180 ° C – skúsime špajlí. Ihneď po vytiahnutí z rúry polejeme polevou a posypeme strúhaným kokosom, kto má rád, môže použiť strúhané orechy.

Pripravenú buchtu necháme vychladnúť a pofŕkame vanilkovou polevou.  Na polevu cukor, vanilkový cukor zalejeme vriacou vodou a vymiešame na hustú polevu.

Tieto rezy ocenia predovšetkým tí, ktorí majú radi koláčiky, ktoré nie sú suché.

Najlepšie recepty na dnes