plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný piškótový krémeš – bez varenia, bez pečenia: Pečený krémeš v lete nerobím, každý chce len túto krémovú bombu!

Vynikajúci dezert podľa Martiny.

Je fantasticky chutný, lahodný a nemusíte zapínať rúru.

 

Tento zákusok z dlhých piškót a krému dvoch farieb si zamilujete.

Potrebujeme:

na základ:

dlhé piškóty

mlieko

krém:

 

 

250 gramov masla,

2 bal. vanilkový puding (ja odporúčam použiť puding bez varenia)

700 ml mlieka

Kakao alebo rozpustenú čokoládu

Vrch:

1 bal. smotany na šľahanie

1 bal. mascarpone

Postup:

 

 

Na formu začneme ukladať vrstvu piškót.

Piškóty krátko namočíme do mlieka.

Krém:

 

 

Ak pracujeme s klasickým pudingom – z pudingových práškov a mlieka uvaríme puding.

Odporúčam použiť puding bez varenia, ktorý stačí len vymiešať so studeným mliekom, už je ochutený.

Ja vždy robím túto nevarenú verziu, je je to rýchle a jednoduché – v lete ideálne.

 

 

Do pudingu vmiešame maslo.

Dobre prešľaháme.

Teraz, aby sme krém zafarbili, pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu alebo kakao.

 

 

Ak pracujete s klasickým vareným pudingom, vmiešajte čokoládu do horúceho pudingu a miešaním rozpustite.

Ak chcete, môžete krém nechať vanilkový, nám ale chutí tento čokoládový najviac.

Krém navrstvíme piškótový základ.

Druhý krém:

 

 

Smotanu na šľahanie vyšľaháme s mascarpone.

Podľa chuti pridáme práškový cukor.

Na tmavý krém navrstvíme šľahačkový krém.

 

 

Na vrch opäť navrstvíme dlhé piškóty.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes