plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný ovocný koláč ku káve: Jemná piškóta a úžasný krém z kyslej smotany – lepší dezert nepoznám!

Výborný a osviežujúci dezert, na ktorom si určite pochutnáte.

Potrebujeme:

Na základ:

300 g hladkej múky

½ bal. prášku do pečiva

125 g margarínu alebo masla

2 lyžice práškového cukru

Citrónovú kôru

1 lyžička rumu

Štipku soli

½ kyslej smotany

3 žĺtky

Na krém:

5dcl mlieka

2 vanilkové pudingy

200 g kr. cukru

1 a ½ kyslej smotany

Na vrch:

400 g mrazeného ovocia (lesné plody)

3-5 lyžíc kr, cukru

2 a ½ dcl chladnej vody

2 bal. instantnej želatíny + voda na napučanie

Forma s rozmermi 35×20 cm

Postup:

Preosiatu múku zmiešame s práškom do pšiva, nakrájaným vychladeným margarínom a ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na1 cm hrubý plát.

Pomocou valčeka preložíme do vymastenej a pomúčenej formy.

Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme klasický puding. Do pudingu vmiešame 1 a ½ kyslej smotany a navrstvíme na cesto.

Dáme piecť na 35 minút pri teplote 170 stupňov.

Ovocie zmiešame s cukrom, studenovu vodou a dáme variť. Keď zovrie, rozmačkáme. Želatínu si dáme napučať do studenej vody a následne miešaním rozpustíme v horúcej ovocnej zmesi. Želatínu nalejeme na upečený koláč.

Najlepšie recepty na dnes