plny-hrniec_transparent_negativ.png

VÝBORNÝ malinový koláč s piškótami: Takéto recepty milujem – rýchly, osviežujúci a celá rodina ho zbožňuje (LYŽIČKOVÝ RECEPT)!

Pani Alena Cirbusová sa podelila o vynikajúci recept na osviežujúci koláčik s malinami, smotanou a ľahučkým piškótovým cestom. Dezert ako stvorený na letné maškretenie, určite ho skúste!

Pani Alena Cirbusová sa podelila o vynikajúci recept na osviežujúci koláčik s malinami, smotanou a ľahučkým piškótovým cestom. Dezert ako stvorený na letné maškretenie, určite ho skúste!

Potrebujeme:

4 vajíčka

4 lyžice práškového cukru

4 lyžice polohrubej múky

1 lyžička prášku do pečiva

180 g detských piškót

Trochu rumu na pokvapkanie

Krém:

500 g mrazených malín

5 lyžíc trstinového cukru

700 ml vody s trochou malinového sirupu (ak nemáte sirup, nevadí)

2 vanilkové pudingy

Krém:

250 ml smotany na šľahanie

500 g kyslej smotany

40 g vanilkového cukru

Na ozdobu:

Čokoláda na varenie

Postup:

Na cesto si vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a ručne vmiešame do cesta. Cesto navrstvíme na plech vyložený papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 20 minút. Piškótu vyberieme z plechu, necháme vychladnúť a následne vrátime späť na plech, uložíme na ňu piškóty a pokvapkáme rumom.

Na krém si dáme rozvariť maliny s cukrom, varíme, kým nemajú konzistenciu ako sirup.

Potom ich prepasírujeme do misky a omáčky, ktorá nám takto vznikla dáme späť do hrnca, pridáme pudingy rozmiešané vo vode so sirupom a varíme do zhustnutia. Malinový puding nalejeme na piškóty, necháme vychladnúť a následne dáme stuhnúť do chladničky.

Nakoniec si vymiešame obe smotany s cukrom a navrstvíme na vrch dezertu. Podávame vychladené.

Prajeme vám dobr chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes