K tomuto úžasnému receptu ma priviedla pani Alena, ktorá sa s ním podelila na internete. Musím povedať, že chutá presne tak, ako vyzerá – dokonale. U nás v rodine je to najobľúbenejší dezert ku kávičke.
Potrebujeme:
2 hrnčeky hladká múka
1 hrnček krupicový cukor
1 balenie kypriaci prášok do pečiva
2 vajcia
1 hrnček mlieka
pol hrnček oleja
2 lyžičky kakaa
2 lyžičky instantnej kávy
Náplň:
700 ml mlieka
2 bal vanilkový puding
8 lyžíc krupicový cukor
125 g maslo
500 g tvaroh
2 lyžice rum
Vrch:
100 g čokoláda na varenie
2 bal kyslá smotana
Postup:
Zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vajcia, mlieko a olej a vymiešame jednotné cesto. Väčšinu cesta nalejeme na vymastený a vysypaný plech.
Do zvyšku cesta pridáme kakao a kávu a nalejeme na svetlé cesto – pomocou lyžičky alebo noža môžeme vytvoriť pekný vzor. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C.
Pripravíme si krém. Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo. Keď vychladne, zašľaháme doň obaja tvarohy a rum podľa chuti. Pudingový krém natrieme na vychladnuté upečené cesto.
Nakoniec poleva: čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo na plameni a vmiešame do nej kyslú smotanu smotany. Natrieme na krém (ak chcete, môžete spraviť na povrchu vlnkovaný vzor vidličkou) a necháme v chlade odležať.