plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný koláč s kyslou smotanou: Piškóta dvoch farieb z hrnčeka, fantastická náplň a čoko poleva – chuť dokonolá!

K tomuto úžasnému receptu ma priviedla pani Alena, ktorá sa s ním podelila na internete. Musím povedať, že chutá presne tak, ako vyzerá – dokonale. U nás v rodine je to najobľúbenejší dezert ku kávičke.

Potrebujeme:

2 hrnčeky hladká múka

1 hrnček krupicový cukor

1 balenie kypriaci prášok do pečiva

2 vajcia

1 hrnček mlieka

pol hrnček oleja

2 lyžičky kakaa

2 lyžičky instantnej kávy

Náplň:

700 ml mlieka

2 bal vanilkový puding

8 lyžíc krupicový cukor

125 g maslo

500 g tvaroh

2 lyžice rum

Vrch:

100 g čokoláda na varenie

2 bal kyslá smotana

Postup:

Zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor, vajcia, mlieko a olej a vymiešame jednotné cesto. Väčšinu cesta nalejeme na vymastený a vysypaný plech.

Do zvyšku cesta pridáme kakao a kávu a nalejeme na svetlé cesto – pomocou lyžičky alebo noža môžeme vytvoriť pekný vzor. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 ° C.

Pripravíme si krém. Z mlieka, cukru a pudingov si uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo. Keď vychladne, zašľaháme doň obaja tvarohy a rum podľa chuti. Pudingový krém natrieme na vychladnuté upečené cesto.

Nakoniec poleva: čokoládu rozpustíme v mikrovlnke alebo na plameni a vmiešame do nej kyslú smotanu smotany. Natrieme na krém (ak chcete, môžete spraviť na povrchu vlnkovaný vzor vidličkou) a necháme v chlade odležať.

Najlepšie recepty na dnes