plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný jablkový závin, ktorý ani minútu nekysne a nepraskne vám: Recept ospevuje celá rodina!

Žiadne kysnutie a ešte nikdy sa mi nestalo, že by tento závin praskol. Všetci, ktorí ho ochutnali boli z neho nadšení. Chutí fantasticky aj s inou náplňou, ale my ho máme najradšej práve s jablkami.

Žiadne kysnutie a ešte nikdy sa mi nestalo, že by tento závin praskol. Všetci, ktorí ho ochutnali boli z neho nadšení. Chutí fantasticky aj s inou náplňou, ale my ho máme najradšej práve s jablkami.

Potrebujeme:

Cesto:

500 g hladkej múky

1 dcl oleja

3 dcl mlieka

1 kocka droždia

špetka soli

Plnka:

1 kg jabĺk

cukor + škorica podľa chuti

1 vajíčko na potretie

Postup:

Droždie rozmiešame v mlieku a s ostatnými prísadami na cesto dobre zamiesime (kvások nenechávame vykysnúť, len droždie rozmiešame).

Cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme, rozložíme nastrúhané jablká, posypeme škoricou a cukrom a stočíme.

Závin dôkladne potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Keď je závin dobre potretý vajíčkom, určite vám nepraskne. Upečený závin posypeme práškovým cukrom.

Najlepšie recepty na dnes