plny-hrniec_transparent_negativ.png

Úžasný jablkový koláč s náplňou: Jablká len uložte do formy a zalejte cestom – tak výborný jablčnk ste ešte nejedli!

Ak dávate prednosť ľahkým nadýchaným koláčom pred ťažkými dezertami, tak určite vyskúšajte tento famózny jablkový koláč s vláčnym cestom a lahodným krémom. Originálny a neodolateľný!

Potrebujeme:

2 vajcia

300 g krupicového cukru

625 ml mlieka

2 PL olivového oleja

500 ml vody

150 g polohrubej múky

1 ČL vanilkovej esencie

1/2 ČL prášku do pečiva

5 jabĺk

2 žĺtka

10 g vanilkového cukru

100 g šľahačkovej smotany

1 ČL kukuričného škrobu

Postup:

Zmiešajte 2 vajcia asi s 1 pohárom cukru. Pridajte pol pohára mlieka, olej, vodu a múku. Všetko dôkladne premiešajte. Ak bude cesto príliš riedke, pridajte ešte trochu múky. Zmiešajte s vanilkovou esenciou a kypriacim práškom, kým vám nevznikne homogénna zmes. Umyte si jablká a ošúpte ich. Vyberte jaderníky bez toho, aby ste jablká prekrojili. Vykrojte ich tak, aby v každom jablku vznikla dierka.

Do tortovej formy vložte na spodok papier na pečenie a naň rovnomerne po vonkajšom obvode rozložte jablká. Okolo jabĺk nalejte cesto a pečte v predhriatej rúre pri 180 stupňoch asi 40 minút.

Teraz si pripravte krém. V hrnci zmiešajte 2 poháre mlieka so šľahačkovou smotanou a vanilkovým cukrom a dajte na sporák na mierny ohrev. Keď hmota začne vrieť, pridajte 3 PL cukru, 2 žĺtka a škrob. Šľahajte metličkou kým vám nevznikne hustejšia homogénna hmota bez hrudiek. Nechajte mierne vychladnúť a nalejte krém do každého jablka.

Pred podávaním môžete ozdobiť koláč napríklad nasekanými orechmi. Gratulujeme, práve ste pripravili jeden z najchutnejších jablkových koláčov. Dobrú chuť! :)

Zdroj: retete-usoare.info

Najlepšie recepty na dnes